KORUNCUK VAKFI İZMİR GÖNÜLLÜLERİ İLE BULUŞTU
Kurulduğu günden bu yana, temel ihtiyaçlara ve eğitime erişimleri risk altındaki çocukları güvenli ve donanımlı gençler olarak hayata hazırlamak amacıyla çalışmalar yürüten Koruncuk Vakfı, İzmir bölgesinde gönüllülük esasıyla yürütülen çalışmalar hakkında bilgi almak ve fikir alışverişinde bulunmak üzere gönüllüler ile İzmir’de bir araya geldi.
Yayınlanma :
13.10.2021 15:05
Güncelleme :
13.10.2021 15:05


11 Ekim Dünya Kız Çocukları Günü öncesinde gerçekleştirilen gönüllü buluşmasında, kız çocuklarının eğitimi için #BirGünDeğilHerGün sloganıyla başlatılan kampanya hakkında bilgi paylaşıldı. Kız çocuklarının güçlendirilmesi amacıyla onlara verilecek her türlü desteğin toplumsal açıdan yaratacağı olumlu etkilerine değinilen buluşmada, düzenli bağışın nitelikli ve kesintisiz eğitim için zorunlu olduğuna dikkat çekildi.
Koruncuk Vakfı Hakkında:
1979 yılında kurulan Türkiye Korunmaya Muhtaç Çocuklar Vakfı (Koruncuk Vakfı); geliştirdiği önleyici, koruyucu ve iyileştirici hizmet modelleriyle, temel ihtiyaçları ve eğitime erişimleri risk altındaki çocukları, kendilerini ifade edebilen, haklarının bilincinde bireyler olarak toplum içinde yer almaları konusunda güçlendiriyor. Koruncuk Vakfı, çocuğun yüksek yararını esas alan çalışmaları ile ihtiyaç sahibi çocuklara ortaokuldan üniversiteye kadar Koruncukköyler’de barınma ve bakım hizmeti veriyor. Sanat, kültürel ve sportif faaliyetler yoluyla kültürel yoksunluk içinde bulunan çocukların sosyo-kültürel gelişimlerine katkıda bulunuyor. Vakıf çatısı altında büyüyen 18 yaşını doldurmuş gençlere ise değişen kapsam ve seviyelerde sosyal, psikolojik ve ekonomik destekler sunuyor. Psiko-sosyal gelişimlerine sağladığı olumlu etkiler nedeniyle, çocukları aileleri ile birlikte güçlendirmeyi ilke edinen Vakıf, bu amaçla aile odaklı çalışmalar yürütüyor. Vakıf ayrıca, sosyal hizmet model ve çalışmaların ulusal düzeyde yaygınlaştırılmasına, bu yolla çocuk hakları konusunda toplum farkındalığının artırılmasına yönelik çalışmalar yapıyor.
Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Yorumlar
Kalan Karakter: