KORONA TEDBİRLERİ ALTINDA 15 TEMMUZ ANMASI
FETÖ’nün hain darbe girişiminin 4. yıl dönümünde 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü kapsamında İzmir Konak Meydanı’nda anma töreni düzenlendi. Pandemi nedeniyle vatandaş girişlerinin olmadığı programda, sosyal mesafe ve maske kuralına dikkat edildi.
Yayınlanma :
16.07.2020 09:00
Güncelleme :
16.07.2020 09:00


Dualar edildi
Anma programı, mehteran takımının İzmir Büyükşehir Belediye binası önünden Konak Meydanı’na giriş yapması ile başladı. Mehteran gösterisinin ardından şehitler için saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu. Ardından İzmir İl Müftülüğü görevlileri tarafından Kur’anı-ı Kerim tilaveti okundu, ilahi grubu tasavvuf musiki dinletisi sunuldu, dualar edildi. Anma programında ayrıca, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın TV ekranlarından yaptığı konuşma canlı olarak ekranlarda gösterildi. Saatler 21.15’i gösterdiğinde darbe girişiminin ilk görüntülerinden oluşan kolaj yayını yapıldı. Ekranlarda, yine 15 Temmuz gecesi yaşananlar yayınlanacak, İzmir Devlet Türk Dünyası Dans ve Müzik Topluluğunun Kahramanlık Türküleri konseri ve zeybek gösterisi de yer alacak. Anma programında, saat 00.13’te tüm camilerden sela, 00.20’de İzmir İl Müftülüğü görevlisi tarafından Fetih Suresi okunacak. Program, sabah namazı ile son bulacak.
"Ülkemiz, üstesinden geldiği her saldırıdan daha da güçlenerek çıkmaktadır"
Programda konuşan İzmir Valisi Köşger, “Bu şanlı mücadelede gözlerini kırpmadan canlarını feda eden aziz şehitlerimizi minnetle, şükranla anıyorum. Gazilerimize sağlık ve mutluluk içinde hayat temenni ediyorum. Onların aile bireylerine şükranlarımı sunuyorum. Gerek tarihimizde gerekse yakın geçmişimizde bazı önemli hadiseleri iyi tahlil etmemiz, geleceğimizin şekillenmesinde önemli katkılar sağlayacaktır. 15 Temmuz ihanetini irdelersek, konuyu milletimizin son 150 yıllık tarihinde yaşadıklarından bağımsız ele almamamız gerekiyor. Tarihi olaylarımıza milli şuur ile bakmamız yeterli olacaktır. Şer odakları ve onları kullanan malum eller bilmektedir ki bu millet, artık 100 yıl önceki gibi değildir. Bölgesinde ve dünyada ezilenler için yeniden bir umudun kapısıdır. 15 Temmuz gecesi tüm farklılıkları geride bırakarak tek millet, tek bayrak, tek vatan ilkelerinde birleşenler bu ulvi amacın muzafferi olacaktır. Şükürler olsun ki ülkemiz terör örgütleri ve bazı kirli ellerin taşeronları vasıtasıyla tuzakları bozarak yola davem ederken üstesinden geldiği her saldırıdan daha da güçlenerek çıkmaktadır" dedi. Konuşmaların ardından 15 Temmuz gazileri ve Karşıyaka Muharip Gazileri Derneği yöneticilerine plaket takdim edildi.
Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Yorumlar
Kalan Karakter: