Kış Döneminde Bağışıklığı Güçlendirme Yolları
Koronavirüs salgını nedeniyle dünyada ve ülkemizde binlerce insan bu salgınla mücadele ediyor. Kış döneminde beslenme ve bağışıklığı güçlendirmeye ilişkin detayları ve merak edilenleri Uzman Diyetisyen Esra Işıkdemir paylaşıyor.Koronavirüs ile ilgili birçok bilim insanı tedavi ve iyileşme süreçleri ile ilgili yoğun bir şekilde çalışmalarını sürdürüyor.
Yayınlanma :
27.10.2020 17:33
Güncelleme :
27.10.2020 17:33


insan bu salgınla mücadele ediyor. Kış döneminde beslenme ve bağışıklığı güçlendirmeye
ilişkin detayları ve merak edilenleri Uzman Diyetisyen Esra Işıkdemir
paylaşıyor.Koronavirüs ile ilgili birçok bilim insanı tedavi ve iyileşme
süreçleri ile ilgili yoğun bir şekilde çalışmalarını sürdürüyor. Vaka sayısı
her geçen gün artarken kış mevsimine geçiş aşaması, mevsimsel değişiklikler
bağışıklığımıza etki edip soğuk algınlığına yakalanmamıza neden olabiliyor.
Peki mevsimsel geçişler ve koronavirüse karşı bağışıklığımızı güçlü kılmak için
hangi gıdaları tüketmeliyiz? Bağışıklığı güçlendiren besinler Salgın nedeniyle
bağışıklık sistemimizi güçlendirmenin önemi de bir kez daha ön plana çıkıyor.
Koronavirüse yakalanmadan önce bağışıklık sistemimizi güçlendirmek için adımlar
atmamız gerekiyor. Bu nedenle öncelikle sebze ve meyve tüketimini arttırmakla
başlayabiliriz. E vitamini de vücudunuzun enfenksiyonlarla savaşmasına destek
olan çok güçlü bir antioksidandır.Badem, yer fıstığı, ay çekirdeği ve fındık da
E vitamininden zengin gıdalara verilebilecek en güzel örneklerdendir. Portakal,
mandalina, greyfurt gibi meyvelerin C vitamini içeriklerinin yüksek olduğunu
biliyoruz. Peki ıspanak, dolmalık biber, brüksel lahanası, brokoli kırmızı
biberin de C vitamini açısından zengin olduğunu söyleyebiliriz. Koronavirüse
karşı bir diğer D vitamininin etkili olduğu belirtiliyor. Her gün 10-15 dakika balkonunuzda el ve
ayaklarınız açıkta kalacak şekilde güneşlenebiliriz. Eğer rutin kan
tahlillerinizde D vitamini eksikliği görülüyorsa uzman hekiminiz ile görüşerek
D vitamini takviyesi alabilirsiniz.Çinko ve Omega-3 tüketimi çok önemli bir
noktadaÇinko bağışıklık sistemini güçlendiren en etkili minerallerden biri
olarak hayatımızda yer alıyor. Çinko özellikle et, balık, yumurta gibi
hayvansal protein kaynaklarında ve bunun yanında kabak çekirdeği ve bademde bulunuyor.
Bu gıdaları da düzenli tüketmek bağışıklığımızı güçlendirmek için önem
taşıyor. Ek olarak Omega-3 bağışıklığı
düzenleyici ve destekleyici özelliğe sahiptir. Balıkta, cevizde, keten
tohumunda, avokadoda ve sebzelerden semizotunda bolca bulunan Omega-3,
bağışıklık sistemini desteklemektedir.
Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Yorumlar
Kalan Karakter: