Kırmızı et fiyatlarına 5 TL zam
Samsun’da yumurta ve tavuk etine gelen zammın ardından kırmızı et fiyatlarına da en az 5 TL zam geldi.
Yayınlanma :
11.02.2021 09:42
Güncelleme :
11.02.2021 09:42


Dünyayı etkisi altına korona virüsü (Kovid-19) sürecinde birçok gıda maddesine zam geldi. Bazı gıda ürünlerinin tedarikinde ve üretiminde sıkıntı yaşanmamasına rağmen fiyatların artması enflasyonu da yukarı çekiyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın pandemi sürecinde gıda fiyatlarındaki farklılıkların ortadan kaldırmaya yönelik Ticaret Bakanlığı'nın yoğun bir çalışmanın içerisinde olduğunu açıklamasının ardından Samsun'da tavuk fiyatlarına ve yumurta fiyatlarına zam yapılmıştı. Samsun Kasaplar Odası Başkanı Ömür Şen, et fiyatlarına da 5 TL zam geldiğini açıkladı.“Kırmızı etin kilosuna 5 TL zam geldi”Kırmızı etin kilosuna da 5 TL'den başlayarak zam geldiğini file getiren Başkan Ömür Şen, “Pandemi döneminde kasapların işleri 3'te 1 oranında düştü. Bununla birlikte masraflarımızda devamlı arttı. Geçen yıl yemin çuvalını 60 TL'den alırken, bu sene aynı yem çuvalı 120 TL'den alınıyor. Mazotun fiyatı da bayağı arttı. Durum böyle olunca besici istediği parayı kazanamıyor. Besici kazanamayınca durum bize yansıyor. Bize yansıyınca biz de halka yansıtıyoruz. Karkas etin kilosu 36 TL iken bugünlerde 41 TL'ye çıktı. Biz de mecburen zam yapmak zorunda kalıyoruz. Pademiden en çok etkilenen sektörlerden biriyiz. Lokantaların çoğu kapandı. Birçok kasap lokantalara toptan mal veriyordu. Dolayısıyla o işlerimiz de kesildi. Devletimiz Allah'a şükür belirli oranda destek verdi ama yine de tam manasıyla çözüm bulunamadı. Bunlara rağmen dükkanımız açık, kötünün iyisi durumundayız” dedi.“Kıymanın kilosu 55-60, kuşbaşı etin kilosu da 60-65 TL arasında satılıyor”Karkas ete gelen zammın diğer et kalemlerinde de uygulandığına değinen Ömür Şen, “Karkas ete gelen zamla birlikte her bir et kalemine kalitesine göre 4-5-6 TL kilo bazında zam geldi. Kıymanın kilosu 50 TL'yken bugün Samsun'da kıymanın kilosu 55-60 TL arasında değişiyor. Kuşbaşı etin kilosu 55 TL'yken 60-65 TL arasında satılıyor. Kaliteli etler dediğimiz bonfile, biftek gibi etlerin kilosu da 90 TL'den başlayan fiyatlardan satılıyor. Ortamın hali belli. Bugün 1 kilo kıyma alacak kişi sayısı oldukça az. Bu fiyatlar ve şartlar altında çok bir işimiz olmuyor. Bu artan fiyatlar en çok vatandaşa yansıyor. Bunun faturasını yine vatandaş ödüyor. Biz bir şekilde 40 TL'ye aldığımız malı 45-50 TL'ye satmak zorundayız. 5 TL bugün için az bir zam değil. Yorucu bir zam. Yarın da ne olacağı belli değil. Bu dalgalanmalar devam ederse etin kilosunu belki de 100 TL'ye yiyeceğiz” diye konuştu.Samsun'da mezbaha olsa fiyatların bir nebze daha düşük olabileceğinin altını çizen Şen, şunları söyledi:
Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Yorumlar
Kalan Karakter: