KARŞIYAKALI ÇOCUKLAR ATATÜRK'ÜN İZİNDE!
Karşıyaka’daki en önemli tarihi miraslardan biri olan Latife Hanım Köşkü Anı Evi Özel Müzesi, 10 Kasım Atatürk’ü Anma Günü ve Atatürk Haftası dolayısıyla Doğa Koleji öğrencilerini ağırladı. Mustafa Kemal Atatürk’ün annesi Zübeyde Hanım’ın ömrünün son günlerini geçirdiği ve vefat ettiği tarihi köşkü rehber eşliğinde gezen yaklaşık 60 ilkokul öğrencisi, ziyarette duygu dolu anlar yaşadı.
Yayınlanma :
08.11.2019 09:58
Güncelleme :
08.11.2019 09:58


TARİH KOKAN KÖŞK
Ulu Önder Atatürk’ün eşi Latife Hanım’ın ailesine ait olan Karşıyaka’daki tarihi köşk; 2008 yılında ‘anı evi’ olarak ziyarete açıldı, 2016 yılında da ‘özel müze’ olarak tescillendi. Her yıl Türkiye’nin dört bir yanından binlerce ziyaretçiyi ağırlayan Latife Hanım Köşkü Anı Evi Özel Müzesi’nde; Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen tarafından hazırlanan; Atatürk, Zübeyde Hanım ve Latife Hanım’ın balmumu heykelleri ile o döneme ait olan, satın alma ve bağış yoluyla edinilen eşyalar yer alıyor. Ücretsiz olarak ziyaret edilebilen müzeye, 0232 381 43 11 numaralı telefondan ulaşılabiliyor.
Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Yorumlar
Kalan Karakter: