İZMİR'DE YOUTUBER OLMAK İÇİN EĞİTİM VERİLMEYE BAŞLADI
Sosyal medyanın yaygınlaşmasıyla birlikte video içerik üretimi alanına ilgi duyan liseli gençler için üniversitede eğitim projesi düzenlenirken, öğrencilere video içerik üretimi konusunda toplam 5 hafta boyunca içerik üretimi, çekim, kamera, ışık, ses ve kurgu teknikleri, sosyal medyanın doğru kullanımı ile diksiyon konularında dersler verildi.
Yayınlanma :
22.05.2019 10:45
Güncelleme :
22.05.2019 11:05


5 haftalık eğitim
Yaşar Üniversitesi Medya Merkezi ile Halkla İlişkiler Tanıtım Pazarlama müdürlüklerinin işbirliğiyle video içerik üretimine ilgi duyan liseli gençler için 5 haftalık bir eğitim programı düzenlendi. Nisan ve Mayıs aylarında Selçuk Yaşar Kampüsünde gerçekleştirilen eğitim programına, Rota Koleji, Gazi Anadolu, Buca Mehmet Akif Sosyal Bilimler, Suphi Koyuncuoğlu Anadolu, Yunus Emre Anadolu, Atakent Anadolu, Süleyman Demirel Anadolu, Gürçeşme ve İzmir Cengiz Aytmatov Sosyal Bilimler liselerinden toplam 19 öğrenci katıldı. Katılımcı öğrencilerine her hafta 3 saat olmak üzere toplam 15 saatlik bir eğitim programı sunuldu.
Öğrenciler, Cenk Sönmez, Seçkin Özdemir, Turgut Onarır, Çağla Nacir, Ece Kınacı, Burçin Onarır ve Turan Tavaslı'dan oluşan 7 uzmandan aldıkları bilgiler ışığında, günümüzde Youtube'un başı çektiği sosyal medya platformlarında başarılı olmak için teknik olarak yapılması veya bilinmesi gereken başlıca konular hakkında bilgi ve deneyim sahibi olma fırsatı buldu.
Öğrencilerin, geliştirmek veya başlatmak istedikleri sosyal medya proje temaları arasında başlıca konular ise "Spor, oyun/challenge, eğitim, sanat, gezi, edebiyat, tarih" oldu. Eğitimin sonunda, isteyen öğrencilerin projelerinin ilk bölümüne teknik olarak destek sağlanacağı da belirtildi.
DHA
Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Yorumlar
Kalan Karakter: