Erzurum'un Yüzen Adaları turizme hazırlanıyor
Erzurum'un Tortum ilçesi Söğütlü Mahallesindeki Zökün Gölü’nde bulunan yüzen adaların turizme kazandırılması için Erzurum Valiliği ve Büyükşehir Belediyesi tarafından başlatılan çalışmalar devam ediyor.
Yayınlanma :
21.05.2020 17:45
Güncelleme :
21.05.2020 17:45


Erzurum Cumhuriyet Başsavcısı Burhan Bölükbaşı, Kaymakam Şaban Arda Yazıcı ve Belediye Başkanı Muammer Yiğider ile birlikte 6 yüzen adanın bulunduğu gölü gezen Vali Memiş, yetkililerden çalışmalarla ilgili bilgi aldı.
Yaptığı incelemenin ardından kısa bir açıklamada bulunan Memiş, adaların bulunduğu alanın yolunu bitirdiklerini müjdeledi.
Büyükşehir Belediyesi ve Orman Bölge Müdürlüğü'ne ait iş makinalarıyla kalan çalışmalara devam ettiklerini kaydeden Memiş, şunları söyledi:
“Türkiye'nin büyük tur firmalarının otobüsleri Erzurum'a gelerek araçlarını park edip bu doğa harikası bölgeyi gezecekler. Buraya bir restoran ve bir de kafe yapacağız, piknik alanları, bungalov evler olacak. En az 300 kişide istihdam edecek, istihdamı da çok önemsiyoruz. Çünkü turizm demek istihdam demektir. Bu projelerin hayata geçtiğini hep beraber göreceğiz.”
Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Yorumlar
Kalan Karakter: