DEV YARIŞMANIN ŞARTLARI BELLİ OLDU
Torbalı Belediyesi tarafından yapılacak olan yeni hizmet binası, pazaryeri ve otopark ile yakın çevresi ulusal mimari proje yarışmasının ihtiyaç programı ve şartları, jüri ekibinin gerçekleştirdiği toplantı ile belirlendi.
Yayınlanma :
08.11.2019 13:01
Güncelleme :
08.11.2019 13:01


25 BİN METREKARELİK PROJE
Torbalı Belediyesi, Belediye hizmet binası, pazaryeri, otopark ve kent meydanı için mimari proje yarışması düzenleyecek. Ulusal Mimari Proje Yarışması öncesi ikinci toplantı için Torbalı’ya gelen Mimarlar Odası İzmir Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Mimar Dr. Halil İbrahim Alpaslan, ulusal mimari proje yarışmasının asil jüri üyeleri Mimar Kemal Can Çinici, Mimar Cem Sorgun, Mimar Can Kaya, Mimar Pınar Gökbayrak, Şehir Plancısı Mimar Doç. Dr. Ayşegül AltınörsÇıraki Mimar Doç. Dr. İnci Uzun, Mimar Doç. Dr. Yenal Akgün, İnşaat Mühendisi Deniz Alkan, Peyzaj Mimarı Prof. Dr. Erhan Vecdi KüçükerbaşTorbalı Belediyesi yöneticileri ile birlikte projenin amacını, kapsamını, yarışmanın türü ve şeklini, yarışma şartlarını ve yarışmacılardan beklenilenleri tam anlamıyla belirledi.
27 BİN METREKARELİK ARAÇ OTOPARKI
Buna göre Torbalı’da yeni kent merkezi oluşturulmasına yönelik içerisinde Torbalı Belediyesi hizmet binası ve otoparkı barındıran ayrıca haftanın bir günü ilçe pazarının da kurulacağı mekanları içeren çok yönlü, özgün ve işlevsel projelerin elde edilmesi amaçlandı. Yarışma serbest, ulusal ve tek kademeli olarak yapılacak. Yaklaşık 25 bin metrekarelik alanda yapılacak olan yeni belediye binası, pazaryeri, katlı otopark ve kent meydanı aynı zamanda ilçe trafiğini de rahatlatabileceği gibi sosyal alanların da artmasını sağlayarak ilçeye yeni sosyal alanlar kazandıracak. Yapılacak olan katlı otopark ile kent meydanının da altında olacak eksi 2 katlık otopark sayesinde ilçeye 27 bin metrekarelik de araç otoparkı kazandırılmış olacak.
50 YILI KURTARACAK PROJE
İlçenin pazar dokusunu, geleneğini ve alışılmış düzenini bozmadan gerçekleştirilecek olan projelerin yarışması yılsonuna yetişecek. Bu ay ilanı yayınlanacak olan yarışmanın mart ayında da sonuçlanması bekleniyor. Yarışma sonucu beğenilen projelerin hayata geçirileceği ilçede geleceğe dönük en az 50 yıllıkbir adım atılmış olacak. Torbalı’ya yakışan projeleri, alanında usta mimarların çizimleriyle hayata geçirmeyi planlayan Başkan Uygur ve ekibi, süreci de yakından takip ediyor.
Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Yorumlar
Kalan Karakter: