AK PARTİLİ YILDIZ’DAN ‘İZMİR EVİ’ ÖNERİSİ
İstanbul Beyoğlu’ndaki arazi için İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi hukuk komisyonundan CHP’li üyelerin oylarıyla çıkan satış kararı, AK Partili Meclis Üyeleri Hakan Yıldız ve Erhan Çalışkan’ın girişimiyle durduruldu. Satışa şerh koyup söz konusu araziyi satmak yerine, burada bir İzmir Evi yapmak için önerge veren Yıldız, sanat, gastronomi, eğitim alanında faaliyet gösterecek yatırımın, İzmir’in tanıtımı için dev katkı sağlayabileceğini belirtti.
Yayınlanma :
13.11.2019 09:07
Güncelleme :
13.11.2019 09:07


Hakan Yıldız, mecliste yaptığı konuşmada şerh koydukları hukuk komisyonunun satış kararının komisyona geri gönderilmesi nedeniyle Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’e teşekkür etti. Yıldız konuyu sadece arsa satışı olarak görmemek gerektiğini belirterek, “Bazı meclis üyeleri arazinin tarihsel süreci hakkında bilgi sahibi olmayabilir. 1957 yılında o zamanki belediye başkanı Faruk Tunca yönetimi tarafından yurt yapma amacıyla satın alınmış bir gayrimenkul. Zaman içinde unutulmuş ya da farklı şekilde değerlendirilmek üzere bekletilmiş. Şimdi satışı gündeme geldi. İncelediğimizde arkadaşlarımız hukuki taraftan bakmış olabilir. Bilirkişi ayrıntılı bir çalışma yapmış. 697 metrekare arsa Beyoğlu’nun değerli bir yerinde duruyor. Metrekare değeri 28 bin TL. yani yaklaşık 20 milyon lira gibi bir değeri var. Çok kıymetli bir yer. Bugün böyle bir yeri edinmek çok zor. Belediye olarak farklı belediyelere, alanlara, tanıtım vakıflarına paralar aktarıyoruz. 20 milyon lira bizim bütçemizde sembolik bir rakam. Şerhimiz net. Bu arazinin dünya kenti olma vizyonumuzla paralel şekilde kullanılmasını istiyoruz” dedi.
REKLAM DEĞERİ ÇOK BÜYÜK
Yıldız, İzmir Kent Haber’e yaptığı açıklamada da sekiz kat imarlı arazinin çok kıymetli olduğunu vurguladı. Sanat galerisi , toplantı ofisleri, İzmir’le ilgili gastronomi ürünlerinin tanıtımının yapılacağı bir bina inşa edilebileceğini belirten Yıldız, “İzmir’deki sanatçıların eserlerinin sergilendiği, akustik konserlerin yapıldığı, İzmir’in tanıtımına yönelik, İzmir’den çıkan genç arkadaşların kendisine yer bulabileceği bir yer olsun. İstanbul’daki en iyi 10 sanat galerisinden 8’i Beyoğlu’nda. Bunlardan 4’ü de bizim bu arsanın bulunduğu cadde üzerinde. Böyle bir merkeze İzmir’in ihtiyacı var. Uluslararası tanıtımı düşünüyorsak, New York’ta, Hong Kong’da, Brüksel’de açılacak büroların bir ayağı da İstanbul olsun. Orası kültürün başkenti. Bu amaca hizmet edebilecek, İzmir’i simgeleyen bir bina yapalım istiyoruz. En lüksünü yapsanız 25-30 milyon lirayı geçmez. İzmir tanıtım vakfına bile 8-9 milyon para ayırıyoruz. Bu kalıcı binanın reklam değeri çok daha kıymetli. Burası İzmir’in vitrini olabilir. O merkezden birkaç ünlü ressam, heykeltıraş, müzisyen, birkaç iyi aşçıyı Türkiye’ye kazandırdığımızda reklam değeri bu paraların çok üstünde olacak” dedi.
Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Yorumlar
Kalan Karakter: