ULUSLARARASI EKİP İZMİR’DEYDİ
Ortaokul ve lise düzeyinde dünyanın dört bir yanındaki öğrencilerin yarıştığı World Scholar’s Cup’ın (Dünya Bilginler Kupası) bölgesel ayağında, bu yıl da ev sahibi İzmir SEV İlköğretim Kurumları oldu. Farklı şehirlerden 450 öğrenciyi İzmir’de buluşturan turnuvada dereceye girenler, Dünya Finallerinde Türkiye’yi temsil etmeye hak kazandı.
Yayınlanma :
30.12.2019 10:17
Güncelleme :
30.12.2019 10:17


DÜNYA FİNALLERİNE GİDECEKLER
Turnuvaya hem ev sahipliği yapan hem de yarışan Özel İzmir SEV Ortaokulu öğrencileri, genel kültürleri ve İngilizce kullanma becerileri ile çeşitli kategorilerde birçok bireysel ve takım başarısı kazandılar. World Scholar’s Cup’ta başarı elde eden tüm İzmir SEV takımlarımız, Temmuz ayında gerçekleşecek Dünya Finallerinde Türkiye’yi temsil edecekler.
ULUSLARARASI EKİP İZMİR’DEYDİ
İzmir’de gerçekleşen bölgesel turnuva ile ilgili, World Scholar's Cup organizasyonu kurucusu Daniel Berdichevsky, şu bilgileri verdi: “Dünyanın 40’tan fazla ülkesinde gerçekleştirdiğimiz turnuvaya ev sahipliği yapan Özel İzmir SEV İlköğretim Kurumları’na, destekleri için çok teşekkür ediyoruz. Tüm dünyada turnuvanın ulusal etaplarında dereceye giren takımlar önce yaz aylarında farklı ülkelerde yapılacak uluslararası turnuvalardan birine (Dünya Turnuvası) katılacaklar. Bu etaplarda ilk 10’a giren takımlar ise Kasım 2020’de ABD’de Yale Üniversitesi’nde düzenlenecek olan Şampiyonlar Turnuvası’nda (Tournament of Champions) yarışacaklar.”
World Scholar’s Cup Nedir?
Dünyada 40’tan fazla ülkede gerçekleşen, “World Scholar’s Cup” (Dünya Bilginler Kupası) 2007 yılından bu yana düzenleniyor. Organizasyonun amacı; geleceğin alim ve liderlerine global bir ortam yaratmak ve öğrencilerin farkında olmadıkları yeni becerilerini ve güçlü alanlarını keşfetmelerine olanak sağlamak. Ayrıca odaklanılan en önemli konu ise farklı kültürleri biraraya getirerek bugün ve geleceğe ait fikir ve durumlar üzerine münazara yaptırıp, kompozisyon yazdırmak.
World Scholar’s Cup turnuvasında; üç öğrenciden oluşan takımlar halinde yarışılıyor. Turnuva, dört temel bölümden oluşuyor: ”The Scholar’s Challange, Collaborative Writing, The Team Debate ve The Scholar’s Bowl”. Bu bölümlere ek olarak ayrıca bazı turnuvalarda sosyal ve akademik olarak ek bölümler de yer alabiliyor.
Dünyanın birçok ülkesinde gerçekleştirilen bölgesel turnuvada ilk 10’a giren takımlar, Temmuz ayının sonunda düzenlenen Dünya Turnuvası’na katılmaya hak kazanıyor. Bu turnuvada da başarılı olanlar her yıl Kasım ayında Yale Üniversitesi’nde düzenlenen “Tournament of Champions”a (Şampiyonlar Turnuvası) katılma hakkını elde ediyor.
Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Yorumlar
Kalan Karakter: