TÜGİAD’ın STK ziyaretleri devam ediyor
Türkiye Genç İş Adamları Derneği (TÜGİAD) Ege Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Melih Sebastien Durmuş ve Yönetim Kurulu Üyeleri’nin sivil toplum kuruluşları ziyaretleri sürüyor. Bu kapsamda Ege Sanayicileri ve İşinsanları Derneği, (ESİAD) Lider Yaratıcı Katılımcılar Derneği ve Rotary 2440. Bölge Federasyonu’nu ziyaret eden TÜGİAD Yönetimi, başta istihdama yönelik olmak üzere ortak projeler üreterek, kente katkı sağlamayı amaçlıyor.
Yayınlanma :
03.02.2020 11:13
Güncelleme :
03.02.2020 11:13


TÜGİAD Ege Şubesini ağırlamaktan dolayı mutlu olduğunu dile getiren ESİAD Yönetim Kurulu Başkanı Fadıl Sivri, işbirliklerine açık olduğunu söyledi. ESİAD olarak adalet ve hukuk gibi konulara öncelik verdiklerini belirten Sivri, “Dernek olarak sivil toplum kuruluşlarının arasındaki diyalogun artmasında yanayız. İzmir’in farkını ortaya koymak için TÜGİAD Ege Şubesi ile temaslarımızı sürdüreceğiz” dedi.
TÜGİAD Ege Şubesi heyeti sonrasında Lider Yaratıcı Katılımcılar Derneği ve Rotary 2440. Bölge Federasyonu’nu ziyaret etti. Bu ziyaretlerde de başta İzmir olmak üzere Ege Bölgesi’nin sosyokültürel, ekonomik ve birçok konuda gelişimini sağlamak adına proje üretme kararı alındı.
TÜGİAD hakkında
1986 Yılında kurulan Türkiye Genç İşadamları Derneği (TÜGİAD), Türkiye’de genç işadamlarının en geniş profilde bir araya geldiği ilk ulusal ve tek uluslararası yetkinliğe sahip dernektir.
Otomotiv yan sanayi, inşaat – yapı malzemeleri, tekstil, turizm, gıda – tarım – hayvancılık, enerji – yeşil ekonomi, kimya, maden – metal işleme, makine – imalat sanayi, mobilya – kerestecilik, lojistik, bilgi teknolojileri, medikal ekipmanlar, finansal hizmetler – danışmanlık, dış ticaret ve diğer hizmetler başta olmak üzere farklı sektörleri temsil eden 21 – 45 yaşları arasında 850 genç girişimci üyesi ile TÜGİAD bugün, 500 bin kişilik bir istihdam gücünü ve yaklaşık 18 Milyar Dolarlık bir ihracat hacmini temsil etmektedir.
G20 Genç Girişimciler İttifakı’nda (G20 GGİ) Türkiye’yi temsil eden TÜGİAD, aynı zamanda ittifakın stratejik planlama ve iş planından sorumlu icra kurulu üyesidir. TÜGİAD, 84 ülkede 200 bin genç girişimciye ulaşmayı hedefleyen MAME’de (Akdeniz – Afrika ve Orta Doğu Genç Girişimciler İletişim Ağı) kurucu üye ve kurumsal yapılanmadan sorumlu icra kurulu üyesidir.
1993 Yılından itibaren Brüksel’de AB nezdinde Daimi Temsilciliği bulunan TÜGİAD, 45 bin üyesi bulunan Avrupa Genç Girişimciler Konfederasyonu (YES) Başkan Yardımcısıdır.
Türkiye genelinde 115'i bayan olmak üzere 850 üyesi bulunan TÜGİAD yaş ortalaması 35 olan üye profili ile ülkenin önemli bir çoğunluğunu temsil eden dinamik bir işadamı ve sanayici profiline sahiptir.
Yıllık ciroları yaklaşık 50 milyar dolar olan TÜGİAD üyesi genç işadamlarının yatırım ve girişimleri ülke ekonomisinde önemli bir yer tutmaktadır. İnşaat, tekstil, dış ticaret, otomotiv yan sanayi, turizm, gıda, makine, motor ve diğer metal ürünler imalatı sektörleri başta olmak üzere TÜGİAD üyelerinin toplam 60 sektörde ağırlığı hissedilmektedir.
Ortalama yıllık 18 milyar dolar ihracat, 23 milyar dolar ithalat yapan TÜGİAD üyelerinin en çok dış ticaret yaptığı ülkeler ise; Almanya, İtalya, İngiltere, ABD, Fransa, Rusya, İspanya başta olmak üzere Avrupa ülkeleri, komşu ülkeler, Türk Cumhuriyetler, Ortadoğu ve Uzakdoğu ülkeleridir.
TÜGİAD Başkanları
BAŞKANLARIMIZ
1986 - 1994 Kurucu ve Onursal Başkan Cefi KAMHİ
1994 - 1998 Murat BEKDİK
1998 - 1999 Hamdi AKIN
1999 - 2002 Muharrem YILMAZ
2002 - 2004 Hayati KAYA
2008 - 2010 Lütfü KÜÇÜK
2010 - 2012 Murat ÇOSKUNKAN
2012 - 2014 Ali YÜCELEN
2014 - 2015 Ali YÜCELEN
2015 - 2016 Rahmi ÇUHACI
2016 - 2018 Ali YÜCELEN
2018 - ......... Anıl Alirıza ŞOHOĞLU
Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Yorumlar
Kalan Karakter: