Türkiye gündemine oturan ve kamuoyunda, "sahte diploma çetesi" olarak bilinen yapının örgüt şeması çözülmeye başladı.
TORBACI KENDİSİNİ BAŞKOMİSER YAPMIŞ!
Onlar TV'nin Youtube kanalında soruşturması devam eden skandala ilişkin konuşan gazeteci Timur Soykan ve Murat Ağırel, Mıhyeddin Yakışır'ın 29 yaşında, orta okul mezunu ve Adana Seyhan’da uyuşturucu bağımlısı bir torbacı olduğunu kaydederken; Emniyet Genel Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Başkanlığı’nda başkomiser olan birinin sahte kimlikleriyle e-imzasını çıkarttıklarını açıkladılar.
Türkiye’nin konuştuğu sahte diploma skandalında şok detaylar ortaya çıktı. Mıhyeddin Yakışır'ın 29 yaşında uyuşturucu bağımlısı bir torbacı olduğunu ancak sistemin içine sızarak ortaokul mezunu olmasına rağmen, kendisine sahte bir "başkomiser" kimliği oluşturduğunu belirtildi.
Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nın yürüttüğü kapsamlı soruşturma kapsamında, çete lideri olarak gösterilen Ziya Kadiroğlu'nun en yakınındaki isimlerden olan sanık Mıhyeddin Yakışır, Adana Seyhan’da uyuşturucu kullanıcısı ve torbacı olarak tanınıyor. Ancak sistemin içine sızarak bir ortaokul mezunu olmasına rağmen, kendisine sahte bir "başkomiser" kimliği oluşturmuş.
Bu sahte kimlikle yalnızca unvan sahibi olmakla kalmayan Yakışır, aynı zamanda devletin üst düzey kurumlarına ait e-imza belgelerine de ulaşmıştı.
Soykan’ın verdiği bilgiye göre Yakışır, cebinde şu kurumlara ait kişilerin e-imzalarını taşıyordu:
YÖK Başkanlığı Eğitim Öğretim Daire Başkanı,
MEB Ölçme Değerlendirme ve Yerleştirme Hizmetleri Daire Başkanı,
Turkcell Yönetim Direktörü,
Kahramanmaraş İş Milli Eğitim Müdürü,
Ege Üniversitesi Öğrenci İşleri Daire Başkanı.
Kaynak: Onlar Tv
Yorumlar
Kalan Karakter: