Sivas’ın Kangal ilçesinde bulunan santralin baca ünitesinde, bugün öğle saatlerinde yangın çıktı. Kısa sürede büyüyen yangın ünitenin tamamını kapladı. Kangal Belediyeleri’ne ait itfaiye ekiplerinin müdahalesiyle yangın güçlükle kontrol altına alındı. Yangının filtre çalışması yapılan baca gazı arıtma tesisinde çıktığı anlaşıldı. Yangın, Çinli bir firma tarafından yapılan kaynak çalışması sırasında çıkan kıvılcımların plastik artıklarına sıçramasıyla başladı. Soğutma çalışmaları süren yangında yaralanan olmadı. Yapımı devam eden baca gazı arıtma tesisi ise tamamen yanarak kullanılmaz gale geldi. Yangının meydana geldiği bölümde uzun bir süre üretim yapılamayacağı belirtiliyor.
Çevre kirliliğiyle gündeme gelmişti
Torku’nun iştiraki olduğu Konya Şeker tarafından işletilen Kangal Termik Santrali’nde 2000 yılında bacaları filtresiz olduğu ve havayı kirlettiği gerekçesiyle Cumhurbaşkanlığı talimatıyla üretim durdurulmuştu. Öte yandan santral, kömür küllerinin neden olduğu çevre kirliliği nedeniyle sürekli gündeme kalmaya devam ediyor.
yh-307922090#
Yangınla ilgili valilikten açıklama geldi
Sivas Valiliği tarafından yapılan yazılı açıklamada, ihbarın ardından Kangal İtfaiyesi ile santral bünyesindeki acil müdahale ekiplerinin yanı sıra AFAD koordinesinde Sivas merkezden ve Gürün, Ulaş ile Altınyayla ilçelerinden ekiplerin bölgeye sevk edildiği belirtildi. Yangına kısa sürede müdahale edildiği ve çalışmaların koordineli bir şekilde yürütüldüğü ifade edildi. Açıklamada, ekiplerin yoğun çabası sonucu yangının kontrol altına alındığı ve alanda soğutma çalışmalarının titizlikle sürdürüldüğü kaydedildi. Ayrıca olayda herhangi bir can kaybının yaşanmadığı ve dumandan etkilenen vatandaşın bulunmadığı vurgulandı.
Yorumlar
Kalan Karakter: