Sınıf içi etkinlikler ve materyaller geliştirerek uygulamayı amaçlayan proje; deprem, salgın, kesintiye uğrayan eğitim süreçleri ve hayatın içinde karşılaşılan türlü zorluklar gibi nedenlerle ortaya çıkan öğrenme kayıplarının giderilmesini amaçlıyor. Projenin ilk fazında, öğrenme kayıplarını gidermeye yönelik değerlendirme bataryaları hazırlanarak müdahale programları geliştirildi. İkinci fazda ise hazırlanan müdahale programlarının uygulanmasına yönelik pilot okullarda görev yapan ve öğretmen ve okul yöneticilerine eğitici eğitimi verildi. İzmir’de projenin yaygınlaştırılması kapsamında, Ankara’da eğitim alan formatörler tarafından ilçe bazında çevrim içi eğitimler düzenlendi. Bu eğitimlerle proje çıktıları tanıtılarak yaygınlaştırılması hedefleniyor.
Program, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Ardından Proje İl Koordinatörü Dr. Aslı Ağaoğlu Bakır, proje tanıtımını gerçekleştirdi. Proje İl Formatörü Selin Şeker Çeneli tarafından öğretmenlere 4 oturumdan oluşan eğitim verildi. Program, öğretmenlere katılım belgelerinin takdim edilmesiyle sona erdi.
Öğrenme, Okul Duvarlarını Aşan Çok Yönlü Bir Yolculuktur
İzmir İl Millî Eğitim Müdürü Dr. Ömer Yahşi, projeyle ilgili duygu ve düşüncelerini şu şekilde ifade etti: “Temel Eğitim Genel Müdürlüğü ve UNICEF iş birliği ile yürütülen bu anlamlı projede İzmir olarak yer almaktan mutluluk duyuyoruz. Öğrenmenin okul duvarlarını aşan çok yönlü bir yolculuk olduğunu biliyoruz. Her öğrencimizin ilgi ve istidatları doğrultusunda ihtiyacı olan desteği alarak eksiklerini tamamlaması ve kendine güvenle ilerleyebilmesi en büyük önceliğimizdir. Millî Eğitim Bakanlığı tarafından hayata geçirilen ‘Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli’ çerçevesinde, evlatlarımızı hayallerine giden yolda desteklemeye devam edeceğiz. Projeye emek veren herkese teşekkür ediyor, çalışmalarında kolaylıklar diliyoruz.”
Yorumlar
Kalan Karakter: