TBMM Başkanı Şentop'tan Siyasi Partiler Kanunu değişikliği açıklaması
TBMM Başkanı Mustafa Şentop gazetecilere yaptığı açıklamada, "Bu konu Meclis başkanının işi değil, Siyasi partilerin bu konuda çalışması yapması lazım" ifadelerine yer verdi.
Yayınlanma :
29.05.2020 14:49
Güncelleme :
29.05.2020 14:49


Benim çok fazla konuşmamın uygun olmadığı bir alan, 2011’den beri siyasetteyim. Bizim seçim kanunlarımız mesela en temeli 1961 temellidir. Çok değişiklikler yapılmış kanunlarda ihtiyaç olan zamanlarda ama bir bütünlüğü yok. Seçim kanunlarını güncelleyerek derli toplu bir araya getirmek gerektiğini düşünüyorum bir hukukçu olarak.
Özellikle 1995’te yapılan değişiklikler var, partilerin kapatılması sebepleri uzun uzun yazılıdır içlerinde uygulanamayacak şekilde olanlar var anayasaya aykırı olanlar, hükümet değişikliği sisteminden sonra bu kanunlarda bir çalışma yapılabilir diye düşünüyorum ama bu konu meclis başkanının işi değil. Siyasi partilerin bu konuda bir çalışma yapması lazım.
Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Yorumlar
Kalan Karakter: