Yeni yıl ile birlikte Türkiye genelinde meslek odalarında seçim süreci devam ederken, İzmir Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası da yeni dönem yönetimini belirlemeye hazırlanıyor. Genel kurul, 11 Ocak 2026 Pazar günü saat 10.00’da Gaziemir Fuar Alanı D Hol’de yapılacak. Toplam 2 bin 749 üye oy kullanacak. Oy verme işlemi 17.00’de sona erecek, sonuçların ise saat 19.00 civarında netleşmesi bekleniyor. Seçilecek yönetim dört yıl boyunca görev yapacak.
“Genel kurullar odalarımızın bayramıdır”
Genel kurul öncesi açıklamalarda bulunan Başkan Erkan Özkan, sürecin huzur ve olgunluk içinde geçmesini temenni ettiklerini belirtti. Genel kurulların sadece bir seçim değil, aynı zamanda esnaf camiasının buluşma ve kaynaşma günü olduğunu vurgulayan Başkan Erkan Özkan:
“Genel kurullar odalarımızın düğünü ve bayramıdır. Önemli olan; iradenin sandığa kavgasız, gürültüsüz ve saygı çerçevesinde yansımasıdır. Türkiye’ye örnek olacak bir genel kurul gerçekleştirmeyi hedefliyoruz.” dedi.
Üyelere güçlü katılım çağrısı
Başkan Erkan Özkan, tüm üyeleri sandığa davet ederek yüksek katılımın önemine dikkat çekti:
“Sağlık sorunu veya olağanüstü bir durum olmadığı sürece tüm üyelerimizden genel kurula katılmalarını özellikle rica ediyorum. Geniş katılımla yapılacak bir genel kurul, hem odamızın gücünü hem de birlik ve beraberliğimizi gösterecektir.”
Oy verme düzeni için tüm hazırlıklar tamam
Seçim güvenliği ve düzenine ilişkin hazırlıkların tamamlandığını dile getiren Özkan, oy verme işlemlerinin sağlıklı yürütülmesi için alınan önlemleri şöyle anlattı:
“Oy verme sırasında sıkıntı yaşanmaması için tüm tedbirleri aldık. İlçe seçim kurulu ile koordinasyon sağlandı ve alana yeterli sayıda sandık yerleştirilecek. Toplam 15 sandık kurulacak. Bunlardan 4 sandık kadın üyelerimize, bir sandık ise engelli ve ileri yaştaki üyelerimize ayrılacak. Böylece herkes daha rahat ve hızlı şekilde oyunu kullanabilecek.”
“Kazanan İzmir şoför esnafı olsun”
Başkan Erkan Özkan, genel kurulun sonucundan bağımsız olarak en büyük beklentilerinin birlik ve dayanışmanın güçlenmesi olduğunu söyledi:
“Bu sürecin kazananı şahıslar değil, İzmir şoför esnafı olmalıdır. Hizmet odaklı, seviyeli ve nezaket çerçevesinde bir genel kurul süreci diliyorum.”

Yorumlar
Kalan Karakter: