Sultangazi Kent Ormanı'nda henüz bilinmeyen bir sebeple başlayan yangın, kısa sürede büyüdü. Yaklaşık 10 dekarlık alanda etkili olan yangına ekiplerin müdahalesi devam ediyor. Bölgeye gelen İstanbul Valisi Davut Gül, görevli ekiplerden yangın hakkında bilgi aldı. Çalışmalarla ilgili açıklama yapan Vali Gül, "Sultangazi Kent Ormanı'nda sebebi şu an itibariyle belli olmamakla birlikte, bir şekilde insan hatasından, insan kusurundan dolayı çıkan bir yangın var. 12.45 sularında yangın meydana geldi. Yaklaşık 12 dakika içerisinde ekiplerimiz müdahalede bulundu.
Şu an itibariyle yaklaşık olarak 10 dekarlık bir alanda yangın etkili oldu. Kısmen kontrol altında ama halen yanma devam ediyor. Orman Bölge Müdürlüğü'nün koordinasyonunda itfaiyemiz başta olmak üzere tüm kamu kurum ve kuruluşları yangını söndürmek için burada çalışıyorlar. Ben tekrardan geçmiş olsun diyorum. Yani çok yeni sebebi belli değil ama genel itibariyle yangınların hemen hemen tamamına yakını bir şekilde ya piknik sebebiyle ya farklı sebeplerle ortaya çıkıyor. Sebebi daha sonraki süreçte belli olduğunda sizlerle paylaşacağım" dedi.
'BİZE DÜŞEN YANGINLARIN ÇIKMASINI ENGELLEMEK'
Vali Gül, "Orman Genel Müdürümüzle görüştük. Onlar Türkiye'deki bütün yangınları tek elden kontrol ediyorlar. İhtiyaç olduğunda helikopterlerimizi, uçaklarımızı yönlendiriyorlar. Dolayısıyla da biz genel itibariyle onlara söyledik. Hazırlıklarını yaptılar. İhtiyaç olduğunda havadan da müdahale bir şekilde yapılacak. Ama şu an itibariyle bunu dememiz için daha erken olmakla birlikte önemli ölçüde kontrol altına alındı. Özellikle ateşle ilgili ve buna benzer tedbirlerle ilgili olabildiğince üst düzeyde hazırlıkların yapılması, tedbirlerin yapılması.
Yangın çıktıktan sonra söndürülmesi çok zor. Dolayısıyla da bize düşen yangının çıkmasını engellemek, o tedbirleri almak. Aslında piknik yaparken girilmeyecek yerlere girmediğimizde, ateşten uzak durduğumuzda yangın da çıkmamış oluyor. Orman Genel Müdürlüğümüz bütün Türkiye'de tedbirler alıyor. Buna ilaveten de Orman Bölge Müdürlüğümüzün her sene yangınlarla ilgili yaptığı bir hazırlık var. Valimizin koordinasyonunda bu hazırlıklar kamuoyuyla da paylaşılıyor. Bu ne demek? Girilecek yerler, girilmeyecek yerler, ormana müdahale, bunun gözlemlenmesi, ormandaki temizliklerin yapılması bir dizi yangınları azaltan, yangın öncesi, yangın sırası ve yangın sonrası tedbirlerle ilgili her ilde olduğu gibi İstanbulumuzda da yapılıyor. Burada bütün kamu kurumu ve kuruluşlarına, itfaiyemiz, büyükşehir, ilçe belediyesi, orman bölge, sivil toplum kuruluşlarımız, gönüllülerimiz el birliği için yapmaya gayret ediyoruz" dedi.
Ekiplerin yangını söndürme çalışmaları devam ediyor.
Yorumlar
Kalan Karakter: