ŞOFÖR VE KIZILAY'DAN ÖRNEK İŞBİRLİĞİ
İzmir Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası ile Türk Kızılay'ı, imzaladıkları protokol ile bir yardım kampanyası başlatılırken, protokol kapsamında giysiler toplanacak ve bu giysiler dar gelirli ailelere hediye edilecek ya da geri dönüştürülerek burs olarak aktarımı yapılacak.
Yayınlanma :
18.10.2019 09:06
Güncelleme :
18.10.2019 11:03


Protokolle İzmir’de aileleriyle yaklaşık 100 bin kişi olan taksicilerin, kullanılmış ya da kullanılmamış kıyafetleri ve ev tekstili ürünlerini toplayacağı ifade edildi. Bunlar arasında kullanılabilir olanlar, Kızılay tarafından temizlenip paketlendikten sonra ihtiyaç sahiplerine verilecek. Kullanılamayacak durumdakiler ise geri dönüştürülecek, geliri de öğrencilere burs olacak.
Celil Anık, İzmirli taksicilerin yardımseverlikte her zaman en önde koştuğuna dikkat çekti. Anık, Kızılay Kan Merkezine en çok kan bağışlayan meslek grupları arasında yer almalarının bunun örneği olduğunu dile getirerek, "Kızılay ile birlikte kollarımızı iyilik için bir kez daha sıvadık. Sadece kan vermekle kalmayacağız, kıyafet yardımlarımızla da kara gün dostu olmayı sürdüreceğiz" dedi.
Çöpe değil, kutuya at
Ömür Şanlı da, duyarlılıkları nedeniyle İzmir Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odasına teşekkür etti. Şanlı, taksicileri toplumun tüm kesimlerine örnek göstererek, aynı hassasiyeti herkesten beklediklerini ifade etti. Çağrı yapan Şanlı, "Eski kıyafetler ve perde, halı, havlu gibi ev tekstili ürünleri çöpe değil, İzmir’in pek çok noktasında bulunan bağış kutularımıza atılsın. ‘İşe yaramaz, kimse kullanmaz’ denilenler bile geri dönüştürülerek iyiliğe dönüşüyor, öğrencileri sevindiriyor. Kullanılabilir olanlar ise doğrudan ihtiyacı olanlara ulaştırılıyor" şeklinde konuştu. (İHA)
Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Yorumlar
Kalan Karakter: