Sendikaya karışana seçimde oy vermeyiz
“Yerli ve milli üretim, sürdürülebilir büyüme ve ekonomik bağımsızlık için vazgeçilmezdir” denildi. Türk-İş Başkanlar Kurulu “Sendikaya karışana oy yok” dedi.
Yayınlanma :
24.01.2019 07:31
Güncelleme :
24.01.2019 07:31


Kadroya alın
Türk-İş Başkanlar Kurulu Ankara’da toplandı. Toplantıda, gelecek günlerde başlayacak olan yaklaşık 200 bin kamu işçisini kapsayan kamu sözleşmeleri görüşüldü. Konfederasyon içerisinde bir koordinasyon kurulu oluşturulması kararlaştırıldı. Sendika başkanları örgütlenmede yaşadıkları sorunları tek tek anlattı. Örgütlenme çalışmalarının hızlandırılması kararlaştırıldı. Kamuda kadroya, belediyelerde ise şirketlere geçirilen yaklaşık 900 bin taşeron işçisinin 2020 sonuna kadar 6 ayda bir yapılacak yüzde 4’lük zamlara mahkûm edildiği YHK sözleşmeleri gündeme geldi. İşçilerin ücretlerine yüzde 20.30 oranında enflasyon zammı istendi.
Hükümetten, “Ücretli çalışanları enflasyona ezdirmeyeceğiz” sözünü tutması talep edildi. Başta KİT’ler olmak üzere kadro kapsamı dışında bırakılan yaklaşık 70 bin işçinin de kadroya alınması istendi.
Türk-İş yerel seçimlere yönelik tavrını da toplantıda belirledi. Alınan bilgiye göre toplantıda Türk-İş Başkanı Ergün Atalay, yerel seçimlerde sendika baskısı yapmayacak adaylara destek olunması yönünde genel tavır alınmasını istedi.
Taşerona son verin
Toplantıda, “işçilere şu sendikaya üye olacaksın diyene oy yok” görüşü benimsendi. İşçilerin sendika tercihinde serbest bırakılması talep edildi. Toplantı sonunda yayımlanan bildiride de şöyle denildi:
-KİT’lerde ve bazı özel bütçeli kuruluşlarda çalışan taşeron işçilerin kadro talebi verilen sözlere rağmen karşılanmadı. Kadro hakkından mahrum bırakılan işçilerimizin haklı talebi -verilen söz doğrultusunda- bir an önce yerine getirilmeli. Kamuda taşeron uygulaması tamamiyle sona erdirilmeli.
-Tank Palet Fabrikası, savunma sanayimizin önemli bir işyeri için alınan karar yeniden değerlendirilmeli.
-Sendikal örgütlenme ile toplu iş sözleşmesine ulaşabilmenin önünde sayısız engeller var. İşçiler herhangi bir ayrım ve baskı olmaksızın kendi istedikleri sendikaya katılma hakkına sahiptir. Bu hak anayasal güvence altındadır.
-Grev hakkı fiilen uygulanamaz noktada. Örgütlenme özgürlüğünün sağlanması ve önündeki engellerin kaldırılması öncelikli bir konu. Yasamanın üzerine düşen görev, bunu sağlayacak tedbirleri uluslararası ilkeler doğrultusunda düzenlemesi.
Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Yorumlar
Kalan Karakter: