Savunma sanayinde dev iş birliği
Dokuz Eylül Üniversitesi, Savunma Sanayii Başkanlığı’nın (SSB) Savunma Sanayii için Araştırmacı Yetiştirme Programı (SAYP) kapsamında HAVELSAN ile iş birliği protokolü imzaladı. DEÜ Rektörü Prof. Dr. Nükhet Hotar, protokol kapsamında lisansüstü eğitim alan öğrencilere Ar-Ge faaliyetleriyle kendilerini geliştirme imkanı sağlanacağını; HAVELSAN’a da nitelikli ve aranan elaman ihtiyacını karşılama fırsatı sunulacağını söyledi.
Yayınlanma :
08.02.2019 11:06
Güncelleme :
08.02.2019 11:12


TEZLER AR-GE’YE YÖNELİK OLACAK
Protokolün üniversite-sanayi iş birliğine örnek olduğunu belirten DEÜ Rektörü Prof. Dr. Nükhet Hotar, “Üniversite olarak bizler, savunma sanayimize katkı sağlayacak bütün süreçleri ve firmaları destekliyoruz. Bu noktada Türkiye’nin 2023 Vizyonuna uygun olarak; milli ve yerli üretim kaynaklarımızın güçlenmesini, küresel ölçekte hizmet üreten firmalarımızın da bilimsel çalışmalarla yol almasını arzuluyoruz. Bu protokol, lisansüstü eğitimi alan öğrencilerimize Ar-Ge faaliyetlerinde kendilerini geliştirme imkanı sağlarken; HAVELSAN’a da ‘nitelikli ve aranan’ elaman ihtiyacını karşılama fırsatı sunacak. Bilgi ve deneyim transferinin her iki kurum adına önemli kazanımlar ortaya çıkartacağını düşünüyor, iş birliğinin hayırlı olmasını diliyorum” dedi.
NİTELİKLİ İNSAN KAYNAĞI
Protokole ilişkin değerlendirmelerde bulunan HAVELSAN AR-GE, Teknoloji ve Ürün Yönetimi Direktörü Doç. Dr. İzzet Gökhan Özbilgin ise HAVELSAN’ın gerek savunma sanayi gerekse bilişim sektöründe çok önemli projelere imza attığını ve ürünler geliştirdiğini belirterek, “Bu büyük başarının arkasında yatan en önemli varlığımız, en büyük gücümüz insan kaynağımızdır. Savunma sanayimizin güçlü olması, global düzeyde ürünlerin ortaya çıkması ancak nitelikli insan kaynağı ile bilim ve teknoloji seviyenizin güçlü olması ile mümkün. Bu bakımdan ülkemizin en köklü üniversitelerinden Dokuz Eylül Üniversitesi ile böyle önemli bir protokol imzalamanın gurur ve mutluluğunu yaşıyoruz” diye konuştu.
Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Yorumlar
Kalan Karakter: