SALATALIKTA SON GÜNLER YAŞANIYOR
İzmir’in Ödemiş ilçesinde yapılan ikinci ürün salatalıkta son günler yaşanıyor.
Yayınlanma :
07.10.2020 10:28
Güncelleme :
07.10.2020 10:35


on günler yaşanıyor.Hava sıcaklığı nedeniyle kimi ürünlerde bozulma ve çürüme
görülürken, üreticiler havanın sıcak seyretmesinin salatalığa yaradığını
öyledi. Kornişon olarak da bilinen turşuluk salatalık hasadının hava
şartlarına göre değiştiğini belirten üretici Özdemir Aygün, “Çiftçilerimiz,
yeni ürün ekebilmek için yağış beklerken, yağmurun gecikmesi salatalığa yaradı.
alatalık hasadı yağışlarla birlikte sona erer. Bu yıl salatalık üreticisinin
yüzü güldü. Şu an birinci kalite ürün 5, ikinci kalite ürün de 2 lira
civarında” dedi. Hava tahminlerine göre en az 10 gün daha yağış görünmediğini
belirten Aygün, “Bu yıl yağışlar gecikti. Üretici beklediği yağışı bulamadı.
alatalık hasadının 10-15 gün daha sürmesini bekliyoruz” diye konuştu.
Birinci ekim salatalığın toptan 3 lira civarında alıcı
bulduğunu belirten Aygün, “Bu fiyat üreticiyi memnun etmez. Bu yüzden ilk
üründen umduğumuzu bulamadık. 3-5 yıldır fiyatlar yerinde sayıyordu. İkinci
ürün 5 liraya kadar çıktı ama üründe de azalma var. Yağış olmazsa hasat 10 gün
kadar devam eder” dedi.
Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Yorumlar
Kalan Karakter: