Soruşturmayı yürüten savcı iddianamenin sonunda şu ifadelere yer verdi ;
“Şüphelinin kendisinin bankada çalışan, İsviçre bankaları ile irtibatlı bankacı olarak tanıttığı ve kendisini bir banka ile ilişkili gibi gösterdiği, müştekinin bu nevi suçlarda kolaylıkla aldatılabilecek okuma yazma dahi bilmeyen bir kişi olduğu anlaşılmıştır”.
Birikimleri borsada değerlendirip yüksek gelir sağlamayı vadeden ve bu yolla onlarca kişiden 3 milyon lira toplayan genç kadın, istemelerine rağmen yatırım sahiplerine paralarını ödemedi.
Dolandırıldıklarından şüphelenen mağdurlar, yaptıkları araştırmada kadının borsacı değil üniversitede memur olduğunu öğrendi. Kadının işinden rapor alıp sık sık sigortacının ofisine gittiği, burada karşıladığı kurbanlarını ikna edip paralarını aldığı iddia edildi. Mağdurlar hem üniversiteye şikayet dilekçeleri verdi hem de savcılığa suç duyurusunda bulundu.
İstanbul’da kendisini bankacı olarak tanıtan kuaför kızın sevgilisini, arkadaşlarını dolandırdığı ve “Zeynepbank” vakası olarak günlerce konuşulan olayı andıran İzmir’deki dolandırıcılık iddialarıyla ilgili soruşturma sürerken, genç kadının yaklaşık iki yıllık süre içinde piyasadan 3 milyon lira topladığı belirtildi.
KARINA SÖYLERİM
Sahte brokerın, paralarını isteyen bazı erkek müşterilerine “Karına sevgilim olduğunu söylerim” diye tehdit ettiği, şantaj yaptığı da iddia edildi.
Mağdurlardan F.Y., Ayşe Özkan (Özkoç)’ı 1.5 yıldır tanıdığını, İsviçre bankalarında borsa işlemleri yaptığını söylediğini ve iyi kar vadettiği belirterek, “Kendisine önce 2 bin Euro, ardından 31 bin 500 lira ve 47 bin lira verdi. Karşılığında sözde bir makbuz verdi. Bir ara bana 7 bin lira geri ödeme yaptı. 5 bin lira daha ödedi. Paranın tamamını geri isteyince kendisinin memur olduğunu, bu işlemleri yapmasının yasak olduğunu, bu nedenle paranın tamamını çekemediğini, çekince tamamını ödeyeceğini söyledi. Ancak ödemedi” dedi.
Bir başka mağdur da “Ben paramı istediikçe beni tehdit ediyor. Çevresinin geniş olduğunu, kendisine hiçbir şey yapılamayacağını söylüyor. İki oğlumun başı belaya girmesin diye şu ana kadar bir şey yapmadım.
Başka mağdurlar olduğunu duyunca şikayette bulundum. Anlaşmalı boşandığını sandığım eşinin de bu işin içinde olduğunu düşünüyorum. Damadımı da bu işin içine ben soktum" diye ifade verdi. Damadı da ifadesinde parasının aylık yüzde 30 karla işletileceğini vadeden Ayşe Özkan (Özkoç)’a kandığını ve kendisine 180 bin lira verdiğini belirterek, “Bu zamana kadar verdiği hiçbir sözü tutmadı. Paramızı isteyince farklı konularda bize şantaj yapacağını ima etti. Eşine ulaşırım dedi. Bugüne kadar şikayette bulunmama nedenim de aile düzenimin bozulmasından duyduğum endişe duymamdır" diye konuştu.
Müştekilerin alınan beyanlarında, şüphelinin yapmış olduğu eylemleri sebebiyle pek çok mağdurun olduğunu beyan etmeleri üzerine UYAP’ta yapılan sorgulamada, şüpheli Ayşe Özkan (Özkoç)’ın dolandırıcılık suçundan hali hazırda 3 (üç) açık soruşturma dosyasının bulunduğu ve yine halen muhtelif ceza mahkemelerinde derdest durumda bulunan dolandırıcılık suçundan 9 (dokuz) ayrı kendisi aleyhine açılmış ceza davalarının bulunduğu tespit edildi.

Müştekilerin ve mağdurların ise akıllarında tek bir soru işareti var; “Bu kadar dilekçenin yazılmasına, dava açılmasına, suçlamaların ve delillerin olmasına rağmen nasıl halen görevine devam ettiği ve açığa alınmadığı.”
Çalıştığı üniversite yetkililerinden aldığımız bilgilere göre Ayşe Özkoç hakkıında meslekten ihraç edilmesi yönünde soruşturma yürütülmekte.
Yorumlar
Kalan Karakter: