Peskov: Deprem bölgelerinde Rusya'nın çalışmaları devam edecek
Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından Türkiye'ye gönderdikleri yardımları hatırlatarak, bu çalışmaların sürdürüleceğini söyledi.
Yayınlanma :
10.02.2023 18:56
Güncelleme :
10.02.2023 18:56


Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından 10 ilde yıkıma neden olan felaketin acılarını sarmak için Türkiye'ye arama kurtarma ekiplerinin yanı sıra sahra hastanesi ve temel ihtiyaç malzemeleri gönderen Rusya, bu desteklerini sürdüreceklerini duyurdu. Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov yaşanan felaketin ardından yaptığı açıklamada, "Bilindiği gibi Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı arayarak taziyelerini iletti. Rusya'nın bu yıkıcı depremin ardından arama kurtarma çalışmalarında etkin bir şekilde nasıl yer aldığını biliyorsunuz. Bu çalışmalar devam edecek" ifadelerini kullandı.
Kahramanmaraş merkezli depremin Suriye'de de büyük yıkıma neden olduğunu ve Rusya'nın, Suriye'ye de destekler verdiğini hatırlatan Peskov, "Suriye tarafıyla temaslar kuruluyor. Bu temaslar çerçevesinde Suriye yönetimi tarafından ihtiyaçlar belirleniyor. Hepsi çok hızlı değerlendiriliyor ve mümkün olduğunca bu yardımlar sürdürülecek" dedi.
Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Yorumlar
Kalan Karakter: