Pandeminin en karlısı Zoom oldu!
Koronavirüs salgınında yükselişe geçen Zoom'un piyasa değeri yaklaşık 120 milyar dolara yükseldi.
Yayınlanma :
02.03.2021 16:10
Güncelleme :
02.03.2021 16:10


Şirketin piyasa değeri de yaklaşık 120 milyar dolara ulaştı.
Şirketin, 31 Ocak 2021’de biten mali yılın son çeyreğinde gelirleri, geçen dönemin aynı çeyreğine göre yüzde 369 artışla 882,5 milyon dolara ulaştı.
Merkezi ABD’nin California kentinde olan 9 yaşındaki şirket, 31 Ocak 2022’de bitecek olan mali yılda da gelirlerini yüzde 43 artırarak 3,78 milyar dolara yükseltmeyi hedeflediğini açıkladı.
özcü gazetesinin haberine göre; 31 Aralık 2019’da 18,8 milyar dolar olan şirketin piyasa değeri, Ekim 2021’de 161 milyar dolara kadar yükselmiş, daha sonra aşı haberleriyle bir miktar gerilemişti.
Aşılamaya rağmen gelirlerini bu yıl da artırmayı planlayan şirketin şu anki piyasa değeri 119,6 milyar dolar seviyesinde bulunuyor.
Şirketin Nasdaq borsasında işlem gören hisseleri, dün yüzde 9,7 değer kazandı.
Şirketin kurucusu ve CEO’su olan Eric Yuan’ın serveti de son bir yılda 3,6 milyar dolardan 19,8 milyar dolara sıçradı. 1970 yılında Çin’de doğan Yuan, Bloomberg’ün dünyanın en zengin insanları sıralamasında 93. sırada bulunuyor.
Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Yorumlar
Kalan Karakter: