ÖTO BAŞKANI TARIM BAKANLIĞINDA
Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Mehmet Hadi Tunç ile süs bitkileri sektörünü değerlendirdiklerini belirten Ödemiş Ticaret Odası (ÖTO) Başkanı Rıfat Eriş, öncelikli olarak süs bitkileri sektöründe KDV oranı ve süs bitkileri ve fidancılık için bakanlıkta ayrı bir sektör birimi oluşturulması konularını konuştuklarını söyledi.
Yayınlanma :
09.01.2020 12:19
Güncelleme :
09.01.2020 12:19


“KDV düşürülmeli”
Süs bitkileri sektöründe KDV oranının yüzde 18 olmasının sektördeki kayıtlı satışları olumsuz etkilediğini belirten Eriş, şöyle konuştu: “Tarımsal üretim ve bandrolsüz üretim olduğu için, yapılan satışların kayıt dışı olması gibi problemler oluşabiliyor. Bu noktada da ülkemiz için vergi kaybı oluşabilmekte. Bu durum aynı zamanda üreticiyi ve alıcıyı da etkileyebilmektedir. KDV oranının en azından yüzde 8’lere indirilmesi sektördeki kayıt dışı satışların önüne geçebileceği gibi sektörle ilgili durumun da doğru analiz edilmesini sağlayacaktır. Hukuki uyuşmazlıklar da ortadan kalkacaktır.”
“Ayrı birim şart”
Süs bitkileri ve fidancılık sektörünün, bakanlıkta tohumculuk sektörünün altında değerlendirildiğini hatırlatan Eriş, sözlerini şöyle sürdürdü: “Süs bitkileri ve fidancılık için bakanlıkta ayrı bir sektör birimi oluşturulursa kendi sorunlarının çözülebilmesi hızlanacak ve kendine özgü yönetmeliği olacaktır. Böylelikle sektörle ilgili konular daha hızlı ilerleyecek. Son zamanlarda sektör yurt içinde daralmaya gitmekte, bu nedenle ihracata yönelmek gerekmektedir. Süs bitkilerinde ihracatın tarımsal destekleme kapsamına alınması konusunu da görüştük.”
Bakanlıktan destek sözü
Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Mehmet Hadi Tunç’un süs bitkileri ve fidancılık sektörüne hakim olduğunu ve bu iletilen sorunları çok iyi bildiğini söyleyen Eriş, “Problemler öncelikli olarak çözüme ulaştırıldığında, sektör adına daralmanın önüne geçilebilecek. Ayrıca yeni bir vizyon kazandırılması adına önemli bir adım olacağını düşünmekteyim. Bu konuda gerekli çalışmaları yapacağız” diye konuştu.
Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Yorumlar
Kalan Karakter: