ÖDEMİŞ'TE BUDAMA ZAMANI
Meyve fidancılığı üretimi ile ünlü İzmir’in Ödemiş ilçesi ve çevresinde kış budamaları yapılıyor.
Yayınlanma :
12.02.2020 09:28
Güncelleme :
12.02.2020 09:28


Yapraklı ağaçların yapraklarını döktükten sonra budanması gerektiğini belirten nar üreticisi Salih Taşkın, “Budamanın zamanlaması gerçekten çok önemlidir. Yurdumuzda budama için en uygun zaman 15 Kasım-15 Mart tarihleri arasındadır” dedi. Kiraz’dan Selçuk’a kadar bölgede ağırlıklı olarak erik, nar ve şeftali bahçeleri bulunduğunu belirten Taşkın, budamanın ağacı hem rahatlattığını hem de gençleştirdiğini söyledi. Budamanın ağaçların uyanma zamanından önce yapılması gerektiğini dikkat çeken Taşkın, "Budama, usta kişiler tarafından yapılır. Budama sadece ağaçların dallarının seyreltilmesi değildir. Eğer yanlış budama yaparsanız ağaçtan yeterli meyve alamayabilirsiniz” diye konuştu.
Bölgede çok miktarda zeytin ağacının da bulunduğunu belirten Taşkın, “Üreticilerim, budama ile ilgili mutlaka bilimsel bilgi desteği almalı. Bu tür bilgiler ilçe tarım müdürlüklerinde veriliyor. Bir meyve ağacının doğal şekli meyve üretebilmesi için her zaman en ideal şekil değildir. Ve bu şekillendirme süreci ne kadar erken başlarsa yapılan iş de o kadar yararlı olur” dedi.
Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Yorumlar
Kalan Karakter: