MHP’li kadınlardan kadına dair sunum
Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Aliağa Kadın Kolları Başkanlığı, kadınlara seçme seçilme hakkı tanınması nedeniyle bir etkinlik düzenleyerek bazı bilgiler aktardı.
Yayınlanma :
12.12.2019 09:51
Güncelleme :
12.12.2019 09:51


MHP Aliağa İlçe Kadın Kolları Başkanı Nurten Yaşar, kadınlara 5 Aralık 1934 yılında seçme seçilme hakkı tanındığını hatırlattı. Yaşar, "Türklüğün, tarihin, geleneğin temsilcisi kadınlarımıza; Türkiye’nin dünü, bugünü, yarınları kadınlarımıza 5 Aralık 1934 yılında Atatürk’ün devrimlerinden en önemlisi olan kadına seçme seçilme hakkı tanınmıştır. Biz de 85. yılını kutladığımız bu tanınmışlığı kadına dair dedik. Kadınlarımız yasalarımızın neresinde? Haklarımızı öğrenmek, bilgilerimizi arttırmak kadınlarımıza ilçemizdeki kadın avukatımızın da destekleriyle bir sunum gerçekleştirdik.
Kadın haklarının tarihsel gelişimi konusunda detaylı bilgi veren ve bir sunum yapan Avukat Figen Erkal Biçer da, "Bu anlamlı gün kadın ile ilgili sorunların dile getirilmesi, bu konuda farkındalığın oluşturulması açısından çok önemli. Çağdaş, demokratik ileri bir toplum için kadınların güçlendirilmesi, cesaretlendirilmesi, söz sahibi olmaları, etkinlik alanlarının arttırılması bu etkinlik alanlarının siyasette, eğitim de ve hukukta her alanda eşit olanaklarla faydalanmalarını sağlamak adına da büyük önem taşımaktadır. Bizim ülkemizde kadınlara seçme ve seçilme hakkı 1930’larda verilmeye başlandı. Yerel seçimlerde verildi. Türk kadınının siyasi haklarını kazanması için gerekli yasaların çıkarılmasıyla başladı. Peki Dünya Kadın Hakları Günü ne zamandı? İşte bu 5 Aralık 1934 yılında Mustafa Kemal Atatürk’ün öncülüğünde kadınlara seçme ve seçilme hakkının verilmesiyle başladı. Kadınlara seçme ve seçilme hakkının verilmesiyle birlikte de Dünya Kadınlar Günü olarak kutlanmaya başlandı. Atatürk yeni neslin yetişmesi ve eğitiminde birinci rol oynayan Türk toplumundaki kadın olduğunun bilincindeydi. Buna yönelik çok güzel çalışmalar yaptı" dedi.
Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Yorumlar
Kalan Karakter: