'MERA VARSA HAYAT VARDIR'
İzmir'in Bergama ilçesinde, köylülerin geleneksel hale dönüştürdüğü yayla serüveni, bu yıl Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'in katıldığı meraya hayvan salımı programıyla başladı. Yaz aylarını uçsuz bucaksız, serin meralarda geçirecek olan büyükbaş ve küçükbaş hayvanların yayla yolculuğu, renkli görüntüler oluşturdu.
Yayınlanma :
24.05.2020 14:33
Güncelleme :
24.05.2020 14:33


Başkan Tunç Soyer, kepenek giyerek Bergama Belediye Başkanı Hakan Koştu ile bir süre koyun güttü. Burada açıklama yaparak meraların önemine dikkat çeken Tunç Soyer, İzmir'de meraları canla başla korumaya devam edeceklerini söyledi. Hayvancılığın bölgede destek lenmesi için ne gerekiyorsa yapmaya devam edeceklerini belirten Soyer, koronavirüs salgının yarattığı tahribata dikkat çekerek, “Bu salgın hepimize gösterdi ki, üretime devam etmek zorundayız. Hayvancılığı sürdürmek zorundayız. Buna mecburuz. Bunları yapmadığımız sürece dışarı mahkumiyetimiz, mecburiyetimiz devam edecek. Salgının etkileri çok daha ağır olarak hepimizin hayatına yansıyacak. O nedenle bugün burada yaptığımız yayla açılışının tüm köylülerimize ve tüm kentlilerimize hayırlı uğurlu olmasını diliyorum. Mera varsa hayat vardır” dedi.
“İzmir bir kez daha başarı öyküsü ortaya koydu”
CHP Genel Başkan Yardımcı Orhan Sarıbal da İzmir'in, Türkiye'nin tarımsal potansiyeli açısından ve tarımı açısından çok uzun yıllardan sonra kamucu yaklaşımı ile bir destan yazdığını söyledi. Hayvancılıkta meraların son derece önemli olduğuna dikkat çeken Orhan Sarıbal, “Eğer mera yoksa, hangi hayvancılık tipi olursa olsun sürdüremezsiniz. O nedenle mera varsa ot var, mera varsa et var, mera varsa hayvancılık var” diye konuştu. Türkiye için büyük ve küçükbaş hayvancılığın çok önemli olduğunu da ifade eden Sarıbal, şunları söyledi: “Türkiye büyük ve küçükbaş hayvanlarla bu ihtiyacını gideriyor. O nedenle meracılığın, yaylacılığın olmadığı bir hayvancılığı Türkiye'nin sürdürebilme imkanı yok. Burada 2002 yılından beri 15 bin dekar ıslah süreci devam ediyor. Bu Türkiye için çok önemli bi r örnek. İzmir bir kez daha yeniden bir başka başarı öyküsünü ortaya koydu.”
Hayvanlar kış aylarına kadar yaylada
Programa İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ve CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Bursa Milletvekili Orhan Sarıbal’ın yanı sıra?S.S. İzmir Köy-Koop Birlik Başkanı Neptün Soyer, Çamavlu Kooperatif Başkanı Mustafa Kocabaş, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Dr. Buğra Gökçe, İZSU Genel Müdürü Aysel Özkan, Dikili Belediye Başkanı Adil Kırgöz, köylüler ve çiftçiler katıldı. Oba Yaylası’ndan Kemicek Yaylası’na kadar yaklaşık 2 kilometre yürüyüş yapan katılımcılar, Kemicek Yaylası’ndaki en yaşlı çınar ağacı altında bir süre dinlendikten sonra, bölgeden ayrıldı. Küçükbaş ile büyükbaş hayvanların yaylaya doğru yolculukları iki gün boyunca devam edecek. Büyükbaş hayvanlar üç ay, küçükbaş hayvanlar ise altı ay boyunca bu yaylada kalacak.
Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Yorumlar
Kalan Karakter: