Menderes’te gül üreticileri umutlu: 14 Şubat hazırlıkları tamam
Özellikle tarım alanında bölgenin ve ülkenin önemli merkezlerinden biri olan Menderes’te kesme çiçek üreticileri 14 Şubat Sevgililer günü için hazırlıklarını tamamladı.
Yayınlanma :
09.02.2022 11:21
Güncelleme :
09.02.2022 11:21


Sevginin eli yine Menderes’ten uzanacak…
Başkan Artcı, 14 Şubat Sevgililer Günü’ne sayılı günler kala, Menderesli kesme çiçek üreticilerinin hummalı çalışmasına ve heyecanına ortak oldu. Menderes Havzası’nın verimli toprakları ve toprağı işleyen emekçisiyle marka değer olduğuna dikkat çekerek şunları söyledi; “ Menderes, 15’i kesme çiçek olmak üzere, 140’a yakın tarım ürününde hem ülkemizde hem dünyada marka. Son yıllarda arka arkaya yaşanan felaketlerle sarsılan üreticimize başta Sayın Bakanımız Pakdemirli olmak üzere; hükümetimizin önemli destekleri oldu. İlçemizde yetiştirilen gül, karanfil, gerbera, kasımpatı ve lisiyantus gibi kesme çiçekler yüzakımız. Türkiye’nin dört yanına yine ilçemizden sevgi eli uzanacak. İlçemizde geçtiğimiz yılki 14 Şubat’ta ve ardından anneler gününde yüzleri gülen çiçekçilerimizin bu yıl genelde artan iş hacimleriyle çok daha iyi noktada olduğunu gördük. Heyecanlarına ortak olduk.”
Hedef 200 Milyon TL
Menderes’in kesme çiçekçilikte İzmir'de, açık ve kapalı 397 hektarlık toplam alandaki üretimin de öncüsü olduğuna dikkat çeken Başkan Artcı; “ Menderes nereden bakarsanız bakın tarımsal üretiminin desteklenmeyi hakettiği bir ilçe. Bu alanda faaliyet gösterenlerimizin pek çoğu ailelerimiz düzeyinde. Ancak, inanılmaz bir katma değer yaratıyorlar. Hummalı bir hazırlıkları vardı, biz de ortak olduk. 14 Şubat için girdi beklentisi ağırlıklı olarak iç piyasadan olmak üzere 200 Milyon TL. Üreticimizi destekliyoruz. Onların kazanması, ülkenin kazanması demek. Menderes’in kazanması, İzmir’in kazanması demek. Tarım ve Orman Bakanımız Sayın Pakdemirli’nin gözü kulağı burada. İzmir’e her gelişinde ilçemize mutlaka dokunur. Bugüne kadar, sadece dönemsel değil, genel finansman, istihdam ve girdi destek ve teşvikleriyle yanlarında olduk. Olmaya da devam edeceğiz.” dedi.
Bu verimli toprağın ve emeğin kıymeti bilinmeli
AK Parti Menderes İlçe Başkanı Süleyman Artcı; Menderes’in verimli toprağının ve bu toprağı işleyen insan emeğinin kıymetinin bilinmesi gerektiğini vurguladığı açıklamasında şu ifadelerin altını çizdi; “ Şimdi böyle bir üretim ve kazanç potansiyelinin yok sayılması söz konusu. Bu marka değerleri görmezden geliyorlar. Ve bizden buna ‘tamam’ dememiz bekleniyor. Çok beklerler! Bu toprağın ve iş gücünün potansiyelini daha ileriye nasıl taşırız diye düşünmek yerine, çöp dağlarını, sularını burada biriktirmeye kalkışıyorlar. Elindeki hazineyi çöpe çamura bulayarak yok etmek, hiçbir aklın kârı olamaz! Her zaman başka bir çözüm vardır. Çözüm ve yatırım adı altındaki bu akıl almaz girişimlere boyun eğmemizi kimse beklemesin. Menderes’in toprağı Menderesli’ye emanettir ve son noktayı yine onlar koyacaktır.”
Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Yorumlar
Kalan Karakter: