Meme kanserini engelliyor
Yapılan araştırmalar göre , yoğurdun bağışıklık sistemini güçlendirerek meme kanserini engellediği ileri sürüldü.
Yayınlanma :
28.01.2020 15:39
Güncelleme :
28.01.2020 15:39


Medical Hypotheses dergisinde yayınlanan yeni bir bilimsel makalede yayınlan bilgiler üzerine makaleyi değerlendiren Onkoloji Uzmanı Prof. Dr. Hakan Karagöl, “Tam bir probiyotik olan ve içinde kalsiyum, protein, B vitaminleri, potasyum ve magnezyum gibi birçok vitamin ve mineral bulunduran yoğurdun meme kanseri gelişimini önlemenin yanı sıra kalp sağlığı, kemik sağlığı, bağışıklık sisteminin korunmasında da oldukça faydalı” dedi.
Meme kanserinden korunmak için sür tüketilmeli
Yoğurt, kefir gibi günlük süt ürünlerinin tüketimi ile kanser gelişiminin önlenip önlenemeyeceğini inceleyen pek çok çalışma yapıldığını vurgulayan Onkoloji Uzmanı Prof. Dr. Hakan Karagöl, bu çalışmalarının sonuçlarının 2 büyük araştırmada değerlendirdiğini söyledi.
Bu araştırmada, 400 gram ve üzerinde günlük yoğurt tüketiminin, meme kanser gelişimini yüzde 10’a yakın oranda azalttığı, hatta bu azalmanın Asya ülkelerinde yüzde 27 oranında olduğu belirlenmiştir.
Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Yorumlar
Kalan Karakter: