OĞUZ: “KÜLTÜRÜMÜZÜ YAŞATIYOR, GELECEK NESİLLERE AKTARIYORUZ”
Kentimizin köklü bir tarihi, özünden kopmamış bir kültürü var diyen Başkan Burak Oğuz; “2600 yıla dayanan kültürel bir mirasa sahip olduğumuz Bağbozumu Şenliğimiz var. Bağcısından çiftçisine, yerel üreticisinden esnafına Urla’da yıllardır geleneksel olarak bağbozumunu coşkuyla kutluyoruz. Atalarımızdan aldığımız bu kültürel mirası çocuklarımıza aktarmaya devam ediyoruz. Yine bu kapsamda 5. Uluslararası Urla Enginar Festivalimizi gerçekleştirdik. Urla’nın tescilli sakız enginarını tüketiciyle doğrudan buluşturduk. Hem çiftçi, hem esnaf hem de halkımız büyük ekonomik kazanç sağladı” dedi.

SANAT KENTİ URLA…
Sanata ve sanatçıya her zaman önem verdiklerini, kentte sanatı yaşatmak için birçok çalışmalar düzenlediklerini söyleyen Başkan Oğuz; “Necati Cumalı, Tanju Okan, Yorgo Seferis, Neyzen Tevfik, Şadi Çalık gibi Türk Edebiyatının ve Müziğinin önemli isimleri de Urla’da yaşamış. Bizlerde onların anılarını yaşatmak için çeşitli etkinlikler düzenliyor, gelecek neslimizi edebiyat ve müzikle buluşturuyoruz. Belediyemiz bünyesinde ‘Çocuk Tiyatrosu’ ve ‘Gençlik Tiyatrosu’ kurarak Urlalı gençlerimizi ve çocuklarımızı tiyatroya teşvik ettik. Urla Belediyesi Konservatuarı’nda 23 ayrı ders ile ücretsiz olarak eğitimler veriyor, Devlet Konservatuarına hazırlanan öğrencilerimize eğitim olanağı sunuyoruz” ifadelerini kullandı.
BİR AYDA İKİ BÜYÜK EĞLENCE
"Kentimizde ilkleri gerçekleştiriyor, festivallerimizi ve özel günlerimizi Urlamıza yakışır halde kutluyoruz" diyen Başkan Oğuz; “Geleneksel Urla Bağbozumu Şenlikleri kapsamında Dünya’nın dört bir yanında konserler veren ve ilk kez bir belediyenin etkinliğinde sahne alan Olten Filarmoni Orkestrası’nı ağırladık. 12 Eylül Urla’nın kurtuluş günü etkinlikleri kapsamında ise Anadolu Ateşi sahne aldı. Alanlarımız doldu taştı, bu iki güzel grubu halkımızla buluşturduk” dedi.
Yorumlar
Kalan Karakter: