KONAK’TA PALMİYELERE ENJEKSİYONLU KORUMA
Konak Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri, ilçe sınırları içinde yer alan palmiyeleri kırmızı böceğe karşı korumak için yoğun bir çalışma yürütüyor. Ekipler düzenli ilaçlamanın yanı sıra zarar gören palmiyeler için enjeksiyon yöntemi ile tam koruma sağlıyor.
Yayınlanma :
12.12.2020 14:06
Güncelleme :
12.12.2020 14:06


Konak Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü’ne bağlı ekipler, İzmir’in sembolü palmiyelere gözü gibi bakıyor. 45 günlük aralıklarla İzmir’in gözbebeği palmiyeleri düzenli olarak ilaçlayan ekipler, “kırmızı böcek” başta olmak üzere zararlı böceklerle mücadele ediyor. Konak Belediyesi ekipleri, ilçe sınırları içinde palmiyelerin yoğun olarak bulunduğu Alsancak Sevgi Yolu, Güzelyalı Fuat Göztepe Parkı, Mehmet Ali Akman Parkı, Ali Rıza Akıncı Parkı, Zeytinlik Parkı ile Çınarlı Rekreasyon Alanı’nda bulunan palmiyelerin, budama ve ilaçlama olmak üzere tüm bakımlarını düzenli olarak yapıyor. Palmiyelerin böcekler tarafından istila edilmeden, hastalanmadan önce gerekli tüm tedbirleri almak için yoğun çaba gösteren Konak Belediyesi ekipleri, yapılan tüm çalışmalara karşın zarar gören palmiyeler için ayrı bir bakım programı ve şekli uyguluyor.
Kırmızı böceklere, enjeksiyonlu ilaçlama
Konak Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri, palmiyelerin özellikle Phoenix türünde daha çok görülen “kırmızı böcek” ile yoğun mücadele ediyor. Palmiyelerin tepesinden giren kırmızı böceğin, ağacın gövdesine ilerleyerek larvalarını bırakması nedeniyle, böcekle daha etkin bir mücadele yöntemi olan enjeksiyonlu ilaçlama yapan ekipler, işlerini şansa bırakmıyor. Ağacın gövdesine takılan sonda ile ilaç enjekte edilerek ağaç gövdesine bırakılan larvaların yaşamasına fırsat verilmiyor. Öte yandan kırmızı böceğin girdiği tespit edilen palmiyelere bom kullanılarak tepeden ilaçlama da yapılıyor. Belediye ekipleri, kırmızı böceğin girdiği tespit edilen palmiyeleri, son larvanın yok olduğu güne kadar on beş günde bir aynı yöntemle ilaçlıyor. Konunun uzmanları tarafından mücadele edilmesi zor bir böcek türü olarak gösterilen kırmızı böceğe karşı koruma amaçlı ilaçlamaları aksatmayan Konak Belediyesine bağlı ekipler, 2020 yılı içinde elli beş palmiyenin kırmızı böcek sebepli kaybedildiği bilgisini verdi.
Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Yorumlar
Kalan Karakter: