KAYA'DAN SOYER'E KADRO ELEŞTİRİSİ : İZMİR'E GÜVENMEYEN BAŞARILI OLAMAZ
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in göreve gelmesinin ardından 100 günü tamamlaması ve yönetim kadrosuna getirdiği isimleri sert bir dille eleştiren AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya, sosyal medya hesabından açıklama yaptı. AK Partili Kaya, Başkan Soyer’in İstanbul’dan basın danışmanı transfer ettiğini belirtirken, “Bir İzmirli olarak kabullenemiyorum” ifadelerini kullandı.
Yayınlanma :
16.07.2019 15:42
Güncelleme :
16.07.2019 15:42


“İZMİRLİ OLARAK KABULLENMİYORUM”
Kaya, Başkan Soyer’in İstanbul’dan basın danışmanı transfer etmesini bir İzmirli olarak kabullenemediğini dile getirirken, “İzmir, Türk basınının kalbidir. Türkiye'de başarılarıyla yer edinen birçok gazeteciye okul olmuş bir kenttir. İzmir'in yetiştirdiği gazeteciler geçmişten bugüne ülke medyasına yön vermiştir. Üzülerek öğrendim ki, CHP'li İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, basın danışmanını İstanbul'dan transfer etmiş. İzmir'de yetişmiş, kendilerini sadece İzmir'e değil tüm Türkiye'ye ispat etmiş bu kadar nitelikli gazeteci ve basın danışmanı varken, İstanbul'dan bir ismin bu göreve getirilmesini bir İzmirli olarak kabullenemiyorum” ifadelerini kullandı.
“SADECE TABELASINDA İZMİR YAZAN BİR YÖNETİM OLACAK”
Başkan Soyer’in göreve getirdiği isimlerin İzmirli olmamasını eleştiren Kaya, “Göreve yeni seçilen siyasetçilerin ilk 100 günlük icraatları çok önemlidir. İlk 100 günde yapılan işler, siyasetçinin gelecek vizyonu hakkında kamuoyuna önemli ipuçları verir. Bu dünyada da Türkiye'de de böyledir. CHP'li İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'in ilk 100 günlük icraatından akılda kalanlar, belediye şirket yönetimlerine Ankara'dan transfer, basın danışmanlığına İstanbul'dan transfer. Geride kalan 100 gün göstermiştir ki, 5 yılın sonunda içinde İzmirli olmayan, sadece tabelasında İzmir yazan bir büyükşehir belediye yönetimi ile karşı karşıya kalacağız. Çok net söylüyorum, İzmir'e ve İzmir'in insanına güvenmeyen bu anlayışın başarılı olması mümkün değildir” dedi.
Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Yorumlar
Kalan Karakter: