Katar Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, İsrail’in Küresel Sumud Filosu’na yönelik operasyonu kınandı. Bu toplu müdahale ‘deniz güvenliği ve seyrüsefer özgürlüğüne yönelik bir tehdit” olarak nitelendirildi. Açıklamada, alıkonulanların derhal serbest bırakılması ve ‘sorumluların hesap vermesi’ gerektiği belirtilerek, “Katar, uluslararası toplumu İsrail işgal makamlarının uluslararası hukuku ihlal etmeye devam etmesine karşı kararlı adımlar atarak ahlaki ve yasal sorumluluklarını yerine getirmeye çağırmaktadır” ifadeleri kullanıldı.
Katar, aktivistlerin derhal serbest bırakılmasını talep etti
Katar, Küresel Sumud Filosu’na yapılan müdahalenin ardından alıkonulan herkesin derhal serbest bırakılmasını talep etti.
Yayınlanma :
02.10.2025 17:18
Güncelleme :
02.10.2025 17:18
Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Yorumlar
Kalan Karakter: