KARŞIYAKA'DAN İHRACATA DESTEK HAMLESİ
Yerelde sürdürülebilir kalkınmaya katkı sağlamak için çalışmalar yürüten Karşıyaka Belediyesi, Akademi Karşıyaka Birimi bünyesinde ‘İhracatı Destekleme ve İşletme Büyütme Merkezi’ kurdu. İhracatla büyümeyi ve gelişmeyi hedefleyen işletmelere yol gösterecek olan merkez, Şubat ayında ‘İhracat Koçluğu Programı’nı başlatacak.
Yayınlanma :
23.01.2019 10:35
Güncelleme :
23.01.2019 10:48


‘Ekonomik Büyüme için İhracat Koçluğu Programı’ kapsamında; sırasıyla gıda, giyim, otomotiv, mobilya, ev gereçleri ve tekstili, tarım, makine ve ekipman sektörlerinden her ay 20'şer işletmeye ücretsiz koçluk hizmetleri verilecek. Programda, sektörlerinde ihracat ve yöneticilik deneyimine sahip, tamamıyla gönüllülük ve sosyal girişimcilik esası ile çalışacak olan işletme koçları görev alacak. Önümüzdeki süreçte, Birleşmiş Milletler başta olmak üzere, birçok ulusal ve uluslararası kurumdan da uzmanlık desteği sağlanacak.
İLK HEDEF 30 BİN DOLARLIK İHRACAT
Karşıyaka öncelikli olmak üzere, İzmir genelindeki KOBİ ve kooperatif işletmeleri programa başvuru yapabilecek. Katılımcılar ise önce İşletme İhracat Kapasitesi Ölçüm Anketi, ardından da mülakat ile belirlenecek. Seçilecek işletmelere 12 ay koçluk hizmeti sağlanırken; her birinin, en fazla üç ay içinde, en az 30 bin dolar ihracat gerçekleştirmesi hedeflenecek. Programa ilişkin, 0 232 362 57 77 ve 0 544 8851633 numaralı telefonlardan detaylı bilgi alınabilecek.
KARŞIYAKA’DAN EKONOMİYE KATKI
Bu programla hem yerelde kalkınmaya hem de ülke ekonomisine somut katkılar sağlanacağını vurgulayan Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar “Akademi Karşıyaka Birimimiz bünyesinde, ihracat kapasitesi olan ancak danışmanlığa ihtiyaç duyan işletmeler için ‘İhracatı Destekleme ve İşletme Büyütme Merkezi’ projesini hayata geçiriyoruz. Merkezimizin ilk çalışması olan İhracat Koçluğu Programı ile işletmelere rehberlik edecek, yerelden dünyaya açılan yola birlikte çıkacağız. 18 Şubat’ta başlayacak programa başvuruları bekliyoruz” dedi.
Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Yorumlar
Kalan Karakter: