KARŞIYAKA'DA KRİZ! YÖNETİM DÜŞTÜ
Karşıyaka’da oluşturulan belediye meclis üyeliği listesinde gençlerden tepki geldi. İlçe örgütünde aktif görevde olan Murat Atayoğlu, “Gençlik yerine, parti ana kademe yöneticilerinin çocuklarının yer verilmiş olmasından dolayı partideki yönetim kurulu üyeliğimden istifa ediyorum” dedi. Atayoğlu’yla birlikte toplamda 7 kişi görevlerinden istifa etti. Böylelikle ilçe gençlik kolları yönetimi düşmüş oldu.
Yayınlanma :
14.02.2019 16:09
Güncelleme :
14.02.2019 16:17


Partili gençlerin 31 Mart yerel seçimlerine sayılı günler kala oluşturulan meclis üyeliği listesine tepki göstermek amacıyla böyle bir yol seçtiği belirtildi.
İlçe Başkanı Uğur Yıldırım’ın gençlere yer vermediği iddia edilirken gençlerin hedefinde mevcut yönetim vardı. 7 istifanın CHP İzmir İl Başkanlığı’na iletilerek resmiyet kazanması halinde Karşıyaka İlçe Gençlik Kolları yönetiminin düşeceği ifade edildi.
İstifa eden partililer adına konuşan Murat Atayoğlu, “31 Mart yerel seçimi için meclis üyesi aday adaylığı başvurumu gerçekleştirdim. Ancak bu süreçte meclis üyesi aday listesinde partinin öz gücü, kendi öz evladı olarak nitelendirilen gençliğin temsil edilmediğini görmekteyim. Gençlik yerine, parti ana kademe yöneticilerinin çocuklarının yer verilmiş olmasından dolayı partideki yönetim kurulu üyeliğimden istifa ediyorum. Yol arkadaşlarım da bu durumun etik olmadığını düşünmekteler. Bu sebeple benimle birlikte, bu yolu yürüdüğüm arkadaşlarım da istifa kararı aldı. Bizler parti emekçisiyiz. Yine sokaklarda, caddelerde Karşıyaka Belediye Başkan Adayımız Sayın Cemil Tugay için ve partimiz adına mücadele ve çalışmalarımıza etmeye devam edeceğiz. Bu tepkimiz partimize değil mevcut ilçe yönetimine karşıdır” diye konuştu.
BAŞKAN YILDIRIM’DAN SERT AÇIKLAMALAR: PAZARTESİ GÜNÜ DİSİPLİN İŞLEMİNİ BAŞLATIYORUM!
Konuyla ilgili konuşan CHP Karşıyaka İlçe Başkanı Uğur Yıldırım, “Murat Atayoğlu denen bir çocuk var. Bunun sosyal medya paylaşımları var. Genel başkana ‘Çakma Gandi’ diyor. MHP ile fotoğrafları var. Ondan dolayı meclis üyesi olamayacağını düşündüğü için yanındaki birkaç arkadaşıyla beraber bu işi yapmaya kalkışmış. Partiye zarar verici bir iş... Seçimlere 2 ay kala kendi şahsi çıkarı için bunu yapmak doğru değil. Genel başkanın şahsına hakaret dolu paylaşımları var. Pazartesi günü yönetim kurulunu toplayıp gerekli disiplin işlemin başlatacağım. Genel başkanın şahsına yönelik hakaret içerikli paylaşımlar yapan şahsın meclis üyesi olamamasından dolayı gençlik kollarından iyi niyetli arkadaşlarımızı kandırarak yapmış olduğu bir işlem. Pazartesi günüden itibaren partiye zarar verdiklerinden dolayı gerekli disiplin işlemini başlatacağım” dedi.
( EGEDE SONSÖZ )
Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Yorumlar
Kalan Karakter: