Türkiye’nin önde gelen otomotiv yan sanayi üreticilerinden Jantsa’da toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde yaşanan anlaşmazlık krizi büyüyor. Aydın Umurlu Organize Sanayi Bölgesi’nde faaliyet gösteren ve Avrupa’nın en büyük çelik jant üreticilerinden biri olan fabrikada, yaklaşık 1500 işçi, işverenin sunduğu yüzde 57’lik zam teklifini yetersiz bularak iş yavaşlatma eylemine başladı.
Sendika Yüksek Enflasyonu Gerekçe Gösterdi
İşçilerin örgütlü olduğu sendika, yüksek enflasyon ve artan yaşam maliyetlerini gerekçe göstererek, işverenden daha adil bir zam talep ediyor. Sendika yetkilileri, sunulan oranın mevcut ekonomik koşullar göz önüne alındığında işçilerin beklentilerini karşılamadığını vurguladı.
Üretimde Yavaşlama Başladı, Grev Kapıda
Eylemlerin ilk aşamasında üretimde yavaşlama gözlemlenirken, işçilerin taleplerinin karşılanmaması durumunda greve gideceği öğrenildi. Jantsa Yönetim Kurulu Başkan Vekili Ercan Çerçioğlu liderliğindeki şirket yönetimi ile sendika arasındaki görüşmelerin ise devam ettiği bildirildi.
Gözler Anlaşmaya Çevrildi
Yıllık yaklaşık 2,7 milyon jant üretim kapasitesine sahip ve 80’den fazla ülkeye ihracat yapan Jantsa’daki bu krizin nasıl sonuçlanacağı merakla bekleniyor. Tarafların uzlaşmaya varıp varmayacağı ve grev ihtimalinin şirketin üretim ve ihracatını nasıl etkileyeceği önümüzdeki günlerde netlik kazanacak.
Yorumlar
Kalan Karakter: