İzmir'den İngiltere'ye burs başarısı
Yaşar Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümü mezunu Mustafa Gülderen, Avrupa Birliği (AB)'nin en prestijli bursları arasında gösterilen Jean Monnet bursu kapsamında İngiltere'nin Queen Mary Üniversitesi'nde yüksek lisans eğitimi alma hakkı kazandı.
Yayınlanma :
29.07.2019 11:59
Güncelleme :
29.07.2019 12:02


Program kapsamında 2019-2020 akademik yılında 180 kişinin desteklendiğini ifade eden Mustafa Gülderen, bu bursu kazanan az sayıdaki kişinin arasında yer almaktan mutluluk duyduğunu dile getirdi. Gülderen, "Her zaman uluslararası ilişkiler ve diplomasi ile alakam vardı; tarihe de meraklıydım hep diplomat olmak istedim. Bu nedenle Yaşar Üniversitesi Uuluslararası İlişkiler Bölümünü tercih ettim, akademik başarımla birlikte burs da kazandım. Hayatımın en doğru kararını verdiğimi düşünüyorum. Hocalarımızın deneyimleri, ilgileri çok iyiydi ve bana çok yardımcı oldular. Lisansta seçmeli ders olarak Fransızca öğrendim, yurt dışında kendimi dil anlamında geliştirdim, yaz kurslarına gittim, mezun olunca dilimi geliştirmek için Fransa'ya gittim. Bu bursa, sadece üniversitenin son sınıfında ya da yüksek lisans veya doktora yapanlar başvurabiliyor, birçok kriteri var. Jean Monnet Bursu için beni Yaşar Üniversitesi'ndeki akademisyenlerimiz yönlendirdi" diyerek burs sürecini anlattı.
Hedefinin diplomat olmak olduğunu ifade eden Mustafa Gülderen, AB ve Türkiye Cumhuriyeti AB Başkanlığı tarafından ortak düzenlenen Jean Monnet burs programı çerçevesinde tüm okul ücretinin ve yaşam masraflarının karşılanacağını da belirtti
Jean Monnet Burs Programı, Türkiye'deki en köklü ve prestijli burs programları arasında yer alıyor. Program, AB alanında uzmanlaşmış personel ihtiyacını karşılamayı amaçlıyor. Uygulamaya konulduğu 1990'dan bu yana AB tarafından finanse edilen Jean Monnet Burs Programı, Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı Avrupa Birliği Başkanlığı tarafından yürütülerek Türkiye ve AB arasında diyalog köprüleri kurulmasına yardımcı olmayı hedefliyor.
Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Yorumlar
Kalan Karakter: