İzmir Sev Aile Sempozyumu 'Büyüme Yolculuğu'na ışık tuttu
İzmir SEV İlköğretim Kurumları tarafından bu yıl ikincisi düzenlenen Aile Sempozyumu’na katılan veliler, çocuklarının büyüme yolculuğunda yollarını aydınlatacak bilgiler edindiler. İzmir SEV Rehberlik Birimi Koordinatörü Tuğba Güreli, “Ebeveynlik, çocuklarımızın varışı olmayan büyüme yolculuğunda onlara refakat etme halidir” dedi.
Yayınlanma :
15.01.2020 10:49
Güncelleme :
15.01.2020 10:52


Programda Koç Üniversitesi Öğretim Görevlisi Prof. Dr. Ayşe Bilge Selçuk’un “Çocuğun Mizacına Uygun Ebeveynlik” sunumunun ardından DokuzEylül Üniversitesi Anatomi Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Mete Edizer’in“Sağlıklı Beslenme, Sağlıklı Gelişim”, Mindfulness Eğitmeni Selmin Erk’in “Mindfulness Anda Bulunma Sanatı” ve Yoga Eğitmeni Nazlı Aykan’ın“Çocuk Yogası ile Tanışma” atölye sunumları eşzamanlı olarak devam etti.
Prof. Dr. Ayşe Selçuk, gerçekleştirdiği sunum kapsamında mutsuzluk ve kaygı oranı, gençlerin yalnızlık hisleri ve aile içi iletişim ile ilgili birçok çarpıcı veriyi paylaştı. Farklı mizaç modellerinin ve bu modellere yaklaşımların paylaşıldığı sunum sonrasında veliler, Prof. Selçuk’a sorularını yönelttiler.
BİTMEYEN YOLCULUK: BÜYÜME
Özel İzmir SEV İlköğretim Kurumları Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik Birimi Koordinatörü Tuğba Güreli, “Ebeveynlik, çocuklarımızın varışı olmayan büyüme yolculuğunda onlara refakat etme halidir. Aile eğitimleri de; aileleri oluşturan bireylerin yaşam boyu değişen rollerine, gelişim görevlerine uyum sağlamalarını kolaylaştırmaya, yaşantı kalitesini zenginleştirmeye ve işbirliğini desteklemeye dayalıdır. SEV çatısı altında bir araya gelmiş, bu salonda olan her birimiz, geniş ailenin parçası olarak tam da bu amaçlarla burada bulunuyoruz” dedi.
Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Yorumlar
Kalan Karakter: