İzmir’in unutulan çiçeğini Kemeraltı için tasarladı
Kemeraltı Çarşısı ve çevresinde bulunan; lokanta, restoran, ayaküstü lezzet noktaları ve gıda ürünü satan işletmeler arasından uygun görünenlere 'Selluka Belgesi ve Plaketi' verilmesi planlanırken, planlanan belge ve plaketin logo tasarımı Yaşar Üniversitesi Grafik Tasarımı Bölüm Başkanı Dr. Öğretim Üyesi Nazlı Gürgan tarafından yapıldı.
Yayınlanma :
30.10.2019 11:02
Güncelleme :
30.10.2019 11:02


17 kamu kurum ve kuruluşunun yanı sıra üniversite ve sivil toplum kuruluşlarının katkılarıyla hayata geçen projeye destek veren Yaşar Üniversitesi Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölüm Başkanı Doç. Dr. Seda Genç, “Şehrimizin zengin kültürü ve kültür mirasının korunması ve devamlılığı için projeye Yaşar Üniversitesi olarak ilk günden beri destek veriyoruz. Proje sürecine baktığımızda geçirdiğimiz önemli aşamalardan biri de projenin logosunun belirlenmesiydi. Bu aşamada Yaşar Üniversitesi tarafından hazırlanan Selluka tasarımının projenin simgesi olarak kabul edilmesi bizi çok mutlu etti. Kültür varlıklarımızı koruyan esnafımızın, kamu kurumlarımızın ve hemşehrilerimizin desteklenmesi ve teşvik edilmesi gerektiğine inanıyoruz. Kemeraltı’ndan başlayarak, zengin kültür mirasımızın ve kaybolan değerlerimizin yaşatılması, korunması ve gelecek nesillere aktarılması hepimizin yegane görevi olmalıdır. Bundan sonraki süreçte Kemeraltı esnafının ‘Selluka Belgesi ve Plaketi’ için başvuruda bulunmaları gerekecek. Değerlendirme kriterlerine göre de 1,2 ya da 3 Selluka çiçeği alarak ödüllendirilme süreci başlayacak” bilgisini verdi.
Çalışma sayesinde İzmir’de geçmişi olmasına rağmen çok bilinmeyen Selluka çiçeğini inceleme fırsatı bulduğunu belirten Yaşar Üniversitesi Grafik Tasarımı Bölüm Başkanı Dr. Öğretim Üyesi Nazlı Gürgan da, “Çiçeğin dalları üzerinde çok çeşitli formların bulunması soyutlama çalışmalarının temelini oluşturdu. Sonuçta ortaya çıkan çizgisel form, zarif olduğu kadar güçlü bir duruşa da sahip. Tasarımın, kalite göstergesi olarak birçok noktada yer alacak olması, yerel değerlere sahip çıkılması açısından önem taşımakta ve mutluluk verici” dedi.
Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Yorumlar
Kalan Karakter: