İZMİR'İN 92 YILLIK ÇINARI KAPATILIYOR!
TFF 3. Lig ekiplerinden 1928 Bucaspor'da Başkan Cihan Aktaş, geçen sezon 35 yıl sonra düştüğü Bölgesel Amatör Lig'de mücadele eden, 92 senelik tarihinde İzmir'i 2010-11'deki Süper Lig başarısı dahil uzun yıllar profesyonel liglerde temsil eden Bucaspor'un kapatılacağını duyurdu.
Yayınlanma :
01.09.2020 12:57
Güncelleme :
01.09.2020 12:57


Kentin en köklü temsilcilerinden Bucaspor'un kapatılma kararına sosyal medyada tepki gösteren taraftarlara yine sosyal medyadan seslenen Aktaş, "Kulübü ben kapatmıyorum. Kulüp adına 40 milyon TL'den fazla borç var. Bu zamana kadar ne belediyeden ne de başka bir yerden maddi destek alamadık. Bu borcu ödeyecek birisi varsa ödesin. Bölgesel Amatör Lig'de mücadele ediyoruz. Futbolcuları bağlayacak sözleşmeler yok. Bu yüzden futbolcular diledikleri gibi gidebiliyorlar. 40 milyon TL olmadan bu takım lige çıkamaz" açıklamasında bulundu.
"PANDEMİ OLUMSUZ ETKİLEDİ"
Koronavirüs pandemisinin Bucaspor'u derinden etkilediğine vurgu yapan Aktaş, "Bu kulüp kapanma noktasına gelmeden aklınız neredeydi? Maddi yardım almadan bu kulüp nasıl ayakta duracak? Cemil Şeboy Tesisleri'ni kullanırken devlete işgaliye parası ödedik. Bu paraları verirken kimse bir şey demedi. Hangi zorluklarla borçları ödediğimizi bilmiyorlar. Bu şekilde yok olmaktan kurtulan bir Göztepe var. Hesabı Buca'yı bu hale getirenlere sormalılar" diye konuştu.
"BUCASPOR'UN BOYNUNU BÜKMEDİK"
Bucaspor’u borç batağına sokanlara karşı savcılık aracılığıyla soruşturma açtıklarını ancak soruşturmanın tamamlanmadığını söyleyen Aktaş, "Bu kişileri savcılığa verdim, gazetelerde belgeler çarşaf çarşaf yayınlandı. Her zaman çaldıklarını söyledim. Savcılığın soruşturmasını bekliyoruz" dedi. Her zaman Bucaspor için mücadele ettiklerini söyleyen Aktaş, kendilerine karşı olanlara rağmen Bucaspor’un boynunu kimsenin karşısında büktürmediklerini ifade etti. (DHA)
Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Yorumlar
Kalan Karakter: