Belediyesi’nin koordinasyonunu yürüttüğü İzmir Turizm Hijyen Kurulu, küresel
pandemi sonrasında kentteki turizm faaliyetlerinin sağlıklı bir şekilde devam
edebilmesi için Turuncu Çember uygulamasını başlattı. Turizm Hijyen Kurulu’nun
belirlediği hijyen standartları, İzmir’deki belediye ruhsatlı konaklama ve yeme
içme tesislerinde uygulanacak ve bu standartlara sahip işletmeler Turuncu
Çember sertifikasıyla ödüllendirilecek.
Turuncu Çember sertifikası, İzmir Turizm Hijyen Kurulu’nun
belirlediği kriterlere uyan ve ilgili mevzuat çerçevesinde denetimleri
başarıyla tamamlamış işletmelere verilecek. Turuncu Çember, işletmelerin
elluka ödülüne başvurması için de bir ön koşul oluşturuyor. İzmir’in hijyenik
ve güvenilir bir turizm destinasyonu olmasını hedefleyen Turuncu Çember
ertifikası, İzmir’deki işletmelerin normalleşme sürecine uyumunu
kolaylaştırmayı ve Turuncu Çember’e sahip işletmelerin yurtiçi ve yurtdışı
platformlarda tanıtımını yaparak İzmir’in turizm sektörüne katkıda bulunmayı
amaçlıyor.
Turuncu Çember sertifikası almak isteyen işletmelerin İzmir
Büyükşehir Belediyesi ve ilçe belediyelerine elden ya da çevrimiçi başvurarak
taleplerini iletmesi gerekiyor. Değerlendirmeden geçecek işletmeler hijyen
kriterlerini sağladıkları takdirde Turuncu Çember sertifikasını almaya hak
kazanacak.

Yeme içme tesislerinde asgari puan 100 üzerinden 75
Turuncu Çember hijyen kriterleri yeme içme tesisleri ve
konaklama tesisleri olarak iki kategoride verilecek. Yeme içme tesisleri
kategorisinde 100 üzerinden asgari 75, konaklama tesisleri kategorisinde ise
200 üzerinden asgari 150 puan alan işletmeler Turuncu Çember almaya hak
kazanacak. Yeme içme tesisleri kategorisinde ekmeklerin ambalajlı olarak servis
edilip edilmediği, suların ağzı kapalı şişelerde sunulup sunulmadığı, klima filtrelerinin
yetkili şirket tarafından düzenli olarak temizlenip temizlenmediği gibi 52
kriter bulunuyor. Konaklama tesisleri kategorisinde ise otelde eldiven, maske,
dezenfektan gibi koruyucu ekipman bulunup bulunmadığı, otele girişte
misafirlerin vücut ısısının ölçülüp ölçülmediği gibi 101 kriter bulunuyor.
Başvuru formu ve yeme-içme, konaklama tesislerinin hijyen
kriterlerine ulaşmak için lütfen tıklayınız.
İzmir Turizm Hijyen Kurulu normalleşme sürecinde turizm
faaliyetlerinin devam edebilmesi için belediyeye bağlı konaklama ve yeme-içme
işletmelerinde uygulanacak hijyen ve güvenlik kriterlerini belirlemek amacıyla
oluşturuldu. Kurul, İzmir Büyükşehir Belediyesi ve İzmir Vakfı eş güdümüyle
faaliyetlerini sürdürüyor.
Yorumlar
Kalan Karakter: