İzmir Ticaret Borsası tarafından, Çeşme ilçesinde Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü (FAO) ile “İzmir Darı Etkinliği” düzenledi.
Etkinlikte yapılan konuşmalarda, gıda güvenliği konusunda yaşanan sıkıntılar ve gıdaya ulaşmada yaşanan problemler anlatıldı, çözüm önerileri paylaşıldı.
zmir Ticaret Borsası Başkan Yardımcısı Ercan Korkmaz, küresel iklim değişikliği ve gıda kriziyle kollektif mücadele edilmesi gerektiğini söyledi.
Birleşmiş Milletler Genel Kurulu 2023 yılını “Uluslararası Darı Yılı” ilan etti. Bu kapsamda İzmir Ticaret Odası (İTB) ve Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü (FAO), Gastronomi / ALAÇATI Deneyim Noktası’nda ‘İzmir Darı Etkinliği’ düzenledi. Toplantıya Çeşme Kaymakamı Mehmet Maraşlı, FAO Orta Asya Alt Bölge Koordinatörü ve Türkiye Temsilcisi Viorel Gutu, İTB Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ercan Korkmaz, İzmir Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Daire Başkanı Şevket Meriç, İTB Genel Sekreteri Dr. Erçin Güdücü ve FAO Türkiye Temsilci Yardımcısı Dr. Ayşegül Selışık katıldı
Türkiye’de darı üretiminin çok kısıtlı olduğunu söyleyen İzmir Ticaret Borsası Başkan Yardımcısı Ercan Korkmaz: “Darı, gelecekte önemli bir üretim potansiyeline sahip ürün olarak karşımıza çıkıyor. Bu anlamda darının gıda olarak kullanılabileceği alanların anlatılmasının ve şeflerimiz tarafından farklı reçetelerin oluşturulmasının önemli olduğunu düşünüyorum” diye konuştu.
İzmir Ticaret Borsası Başkan Yardımcısı Ercan Korkmaz’ın ardından söz alan İzmir Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanı Şevket Meriç, dünya üzerinde 800 milyondan fazla insanın her yıl açlıkla mücadele ettiğini, gıda ısrafının çok fazla olduğunu ve bu konuda hem devletlere, hem de bireylere çok önemli görevler düştüğünü söyledi.
İzmir'de darı etkinliği
İzmir Ticaret Borsası tarafından, Çeşme ilçesinde Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü (FAO) ile “İzmir Darı Etkinliği” düzenledi.
Yayınlanma :
23.09.2023 15:27
Güncelleme :
23.09.2023 15:27


Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Yorumlar
Kalan Karakter: