İZMİR’DE ÇADIR KENT GENİŞLETİLİYOR
İzmir’de meydana gelen 6,6 büyüklüğündeki depremin ardından evlerinde hasar oluşan ve girmekte tedirginlik yaşayan vatandaşlar için oluşturulan çadır kentte, çadır kurulumları devam ediyor. Şuana kadar yüzlerce çadırın kurulduğu bölgede, dışarıda kalan vatandaşların geceyi rahat geçirebilmeleri için AFAD, belediye ekipler, STK’lar, polis, jandarma ve esnaflar seferberlik içerisinde.
Yayınlanma :
31.10.2020 09:08
Güncelleme :
31.10.2020 09:08


İzmir’in Seferihisar ilçesi açıklarında dün saat 14.51’de Ege Denizi’nde 6,6 büyüklüğünde meydana gelen depremin ardından, binaları hasarlanan ve evlerine girmekte tedirginlik yaşayan vatandaşlar için Bornova ilçesindeki Aşık Veysel Rekreasyon Alanı’na AFAD, İzmir Büyükşehir Belediyesi, çevre ilçelerin belediyeleri ve STK’lar tarafından çadır kurulmaya devam ediliyor. Şuana kadar yüzlerce çadırın kurulduğu bölgede, dışarıda kalan vatandaşların geceyi rahat geçirebilmeleri için AFAD, belediye ekipler, STK’lar, polis, jandarma ve esnaflar adeta seferberlik içerisinde. Vatandaşlara, soğuktan etkilenmemeleri için ekipler tarafından battaniye, sıcak çorba ve gıda yardımı yapılıyor. Çalışmalara ilçedeki esnaflar da yiyecek ve içecek konusunda ücretsiz destek veriyor.
“Atlamayı düşündüm”
Geceyi çadırlarda geçiren vatandaşlar, halen depremin şokunda. Deprem anında yatak odasında olduğunu anlatan Ezgi Urgan, yaşadığı korku dolu anları şu sözlerle anlattı: “Tam durdu diyoruz, tekrar başlıyor. 30 saniye sallandık. Bize daha uzun bir süre geldi. Durduğundan emin olduktan sonra aşağıya indik. Herkes aşağıda korku halindeydi. Daha önce bu kadar şiddetli bir deprem yaşamadık. Ölüm korkusunu yakından hissettik. Oğlumu düşündüm. Bir an önce dursun istedik. Hatta bir ara atlamayı bile düşündüm. O kadar korkunçtu. Umarım bir daha yaşamayız.”
Urgan, eve dönmeyi düşünmediklerini de sözlerine ekleyip, “Soğuk var ama kendimizi burada daha güvende hissediyoruz” dedi.
Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Yorumlar
Kalan Karakter: