İZMİR BOMBASINI TÜM ÜLKE BİLİYOR
İzmir'de, en çok tüketilen tatlılardan olan ve ünü tüm Türkiye'ye yayılan İzmir bomba tatlısı, yumuşak hamuru ve içinde bulunan bol çikolatasıyla beğeni topluyor.
Yayınlanma :
28.06.2020 16:41
Güncelleme :
28.06.2020 16:41


kazandırdığı lezzetlerden biri olan İzmir bombası, çeşitleriyle de yoğun ilgi
görüyor. Yöresel lezzetin üretimini yapan unlu mamüller işletmecisi Dinçer
Acar, beyaz ve kakao kremalılarının yanı sıra frambuazlı bomba da
hazırladıklarını belirtti. Acar, bomba tatlısının sosyal medyanın da etkisiyle
daha çok tanınmaya başladığını söyleyerek İzmir ile özdeşleştiğini vurguladı.İzmir'de
yenebilecek en güzel tatlardan birisinin bomba olduğunu anlatan Acar,
"Bombanın İzmir ile özdeşleşmesi bizi çok mutlu ediyor, gururlandırıyor.Artık
Türkiye'nin her yerinde bomba biliniyor. Vitrinlerde İzmir bombası reklamlarını
görüyoruz. Bu buluşu yapan ustalarımızın emeklerine sağlık.Bu tatlının geçmişi
Osmanlı tarihine dayanmıyor. Yaklaşık 10 yıllık bir mazisi var. Son zamanlarda
osyal medyanın etkisiyle daha popüler oldu. Eskiden kurabiye olarak bilinirdi.
Şu an Türkiye'nin her yerinde İzmir bombası adıyla biliniyor" dedi.
İzmir'de çok sayıda yerde bulunabilen bombanın yapımının da basit olduğuna
dikkat çeken Dinçer Acar, kadınların evde de rahatlıkla hazırlayabilmesi için
bazı ipuçları verdi. Tatlı ihtiyacını düşük maliyetle gidermek isteyenlerin
bombayı tercih ettiğini söyleyen Acar, şöyle konuştu:"Çıtır hamuru,
akıcı bir çikolata içerir. İçindeki sos yani fındık kreması bombaya lezzet
verir. Hamurunun da iyi tutturulması lazım. Kıvamında olup iyi dinlenirse hamur
tutmuş olur. Dinlendikten sonra 30'ar gram halinde keseriz. Merdane ile açarız.
Fındık kremasını yağlı kağıtta dondurucuda beklettikten sonra hamurun içine
katarız. Kadınlar bu şekilde evde hazırlayabilirler. Tezgahlarımızın görsel
açıdan da zengin olmasına önem veriyoruz. Dışı beyaz, içi kakaolu krema
ile hazırlanan bombanın yanında siyah hamurun içine beyaz çikolata ile de
hazırlıyoruz. Frambuazlısını da yapıyoruz. Müşterilerimiz tüm çeşitleri ilgiyle
karşıladı. Ayrıca doğum günü ya da farklı davetler için daha büyük boyda bomba
tatlısı da hazırlıyoruz."Bir oturuşta 3 tane yiyorİzmir'e 3 yıl önce geldiğini anlatan Erdem
Kılıç, İzmir'de en sevdiği tatlardan birinin bomba olduğunu belirterek,
"Hamurun ince oluşunu ve içindeki dolgun çikolatayı seviyorum. Çay ile çok
lezzetli oluyor. İzmir'in bir boyozu bir de bombası çok güzel. Ben yerken
genelde çatal bacak kullanıyorum, çünkü çikolatası dolgun olduğu için
akıyor" dedi. Bir oturuşta 3 bombayı bitirdiğini söyleyen Yusuf Alkış da,
"Hamuru kalın olursa güzel olmuyor. Arkadaşım İzmir'e 3 sene önce geldi,
onu ilk kez ben buraya getirdim. Bazen boyoz bazen bomba yiyoruz" diye
konuştu. Ailece bombayı çok sevdiklerini dile getiren Orhan Açar ise şunları
öyledi:
"Bu tatlıya
bayılıyorum. Çocuklarım da çok sever. Eskiden tatlı olarak baklavayı tercih
ederdik. Şimdi tatlı yerine bombayı yiyoruz. İzmir'in bombası gerçekten
meşhur."
Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Yorumlar
Kalan Karakter: