İŞTE ÇETİN YARIŞIN KAZANANI
Partide gözler iki adayın yarıştığı Çiğli'de oldu. Adaylar Hasan Mert Özcan ile Şirin Akgül arasındaki yarışı Özcan kazandı.
Yayınlanma :
15.12.2019 18:38
Güncelleme :
15.12.2019 18:47


Çiğli Atatürk Kapalı Spor Salonu'nda gerçekleşen CHP Çiğli İlçe Kongresi'nde, Belediye Başkanı Utku Gümrükçü ve Başkan Yardımcısı Ali Rıza Koçer’in desteklediği İlçe Başkanı Başkan Hasan Mert Özcan ile muhaliflerin adayı il eski Başkan Yardımcısı Şirin Akgül yarıştı. Çiğli'de 417 delegenin bulunduğu belirtildi. Kongrede Hasan Mert Özcan 333 imza ile Şirin Akgül ise 73 oy ile aday gösterildi. 3 sandıkta oy kullanma işlemi saat 17.00'de sona erdi ve sayıma geçildi.
ÇİĞLİ'DE MERT ÖZCAN YENİDEN BAŞKAN
417 mahalle delegesi olan Çiğli'de 406 kişi delege listeleri için imza verirken, 402 oy kullanıldı. Hasan Mert Özcan 288 oy alırken, Şirin Akgül 103 oyda kaldı.
‘SONUNA KADAR YANINDAYIM’
Sonucun açıklanmasının ardından Mert Özcan ve Şirin Akgül kürsüye el ele çıktı. Kürsüde ilk konuşan Şirin Akgül oldu. Akgül, "Kaybeden yok, kazanan CHP'dir. Ben huzurlarınızda Mert kardeşimi tebrik ediyorum. Sonuna kadar yanındayım. Çünkü bizim omuz omuza olmamız, faşizme karşı dik durmamız lazım. Bu yolda hepinizi saygıyla selamlıyorum. Yolumuz açık olsun" dedi.
‘MEŞALEYİ ÇİĞLİ’DEN YAKIYORUZ’
Sandıktan çıkan sonucun ardından delegelere seslenerek teşekkür eden Mert Özcan, "Şirin Başkanın da dediği gibi kazanan CHP oldu. Örnek ve Çiğli'ye yakışır bir seçim oldu. Bu barış ışığı ve sevgi dili CHP'yi iktidar yapacak. Biz bu meşaleyi Çiğli'den yakıyoruz. Çiğli'de ilçe başkan adayı olduğum günden beri disiplinli ama sevgi dili olacak dedim. Barış olacak, sevgi olacak ötekileştirme dili olmayacak. Tek hedefimiz CHP'yi iktidar yapmak. Kafamızda başka bir şey yok. Siz ve Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu ile beraber inşallah bir sonraki seçimde iktidar olacağız" diye konuştu.
KİMLER SEÇİLDİ?
Asil Yönetim Kurulu Listesinde yer alan, Halis Akın, Veysel Aksüt, Gürkan Beyazgül, Yüksel Danışman, Yetkin Er, Gülderen Eren, Erkan Fırat, Sebahat İssi, Hikmet Kara, Neslihan Kılıç, Kadim Kızıltepe, Ali Kemal Kocadağ, Yağmur Önder, Mustafa Tekin, Çiçek Tuncay, Mehmet Sıddık Urgan ilçe yöneticisi seçildi.
Yedek Yönetim Kurulu Listesi: Ali Zeynel Köçer, Emrah Mayda, Hüseyin Eyüp Karaduman, Erol Ergün, Fevzi Kaptan, Cemal Yurdakul, Can Fırat, Nimet Düzgün, Derya Göçer, Hasan Mutlu, Şeref Özen, Tülay Taymaz, Önder Yapıcı, Yaşar Bulat, Halife Engin, Sabri Soykan.
Hasan Akkuş, Sedef Ark, Yaşar Aytuğ Ayaz, Gürbüz Bal, Yusuf Baltacı, Hatice Büyük, Abdullah Demir, Bilent Gül, Hüseyin Güler, Selim Utku Gümrükçü, Ayhan Güneş, Hüseyin Kızılkaya, Cansu Malatyalı, Zuhal Mercan, Ali Mülayim, Barış Okur, Nurettin Oran, Hasan Mert Özcan, İbrahim Özdemir, Burçin Özer, Tufan Öztürk, Kazım Pekgöz, Tolga Sağlam, Sinem Sever, Musa Sever, Gizem Şimşek, Heval Burcu Tali, Aslı Balcı Tamtürk il delegesi seçildi.
ERYILMAZ BIRAKTI... BALÇOVA'DA AKIN DÖNEMİ
Balçova İlçe Kongresi Termal Kardelen Salonu'nda yapıldı.
Balçova İlçe Kongresi öncesi sürpriz bir gelişme yaşandı. 2012 yılından beri başkanlık koltuğunda oturan Aygül Eryılmaz yeniden aday olmayacağını açıkladı. Eryılmaz'ın bu kararı sonrası kongre yine tek adaylı olarak gerçekleştirildi. CHP Balçova Kadın Kolları Başkanı Binnur Akın delegeler tarafından oylandı.
Konuşmaların ardından yapılan oylamada Binnur Akın yeni ilçe başkanı seçildi. 299 delegeden 264'ü sandığa giderken, Binnur Akın 262 oy aldı. 2 oy geçersiz sayıldı.
AKIN'IN LİSTESİNDE KİMLER VAR?
Akın'ın Yönetim Kurulu Asil listesi: Cansu Akbaş, Murat Aküzüm, Müceddet Aral, Faruk Nafiz Bakoğlu, Tülay Çimenli, Oğuz Doğan, Duran Dumlupınar, Hüseyin Kılıçdere, Elif Kuru, Ayfer Olcayhan, Cengiz Öngör, Şahin Özdemir, Necla Savaş, Ayhan Tunç.
Yedek listesi: Dilan Alp, Serkan Kılıç, Semra Keskin, Hasan Dev, Münire Serap Bolluk, Atakan Başpehlivan, Yalçın Kun, Necmettin Uyar, Duygu Hücüptan, Nevin Özkan, Tarcan Tatlıcıoğlu, Murat Yılmaz, Feriha Yaşar, Şefika Zafer Özbaş.
İl delegeleri listesi: Belediye eski Başkanı Mehmet Ali Çalkaya, Aygül Eryılmaz, Ali Yiğit, Salih Küçükbayrak, Ercan Çınarlı, Rıza Kurt, Birsel Öztürk, Rabia Yüce, Devrim Barış Çelik, Hüseyin Nas, Mustafa Durukan, Haydar Pervanlar, Güzide Koçyiğit, Remziye Yüksel.
Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Yorumlar
Kalan Karakter: