HORECA İLK YILINDA BÜYÜDÜ
İzmir'in ilk kez ev sahipliği yaptığı HORECA Fuarı, gördüğü yoğun ilgiden dolayı ilk yılında hedef büyüttü. Konaklama sektörü, turizm ve gastronomiyi buluşturarak 12 bin metrekare alanda düzenlenen fuar, yüksek talep nedeniyle önümüzdeki yıl şimdiden 24 bin metrekareye çıktı. ETİK Başkanı Mehmet İşler "HORECA'yı Ege'den turistin gittiği değil Ege'ye turist getiren bir fuar mantığıyla düzenledik ve gördük ki İzmir buna sahip çıktı" dedi.
Yayınlanma :
25.02.2019 09:40
Güncelleme :
25.02.2019 09:42


220 markanın katıldığı HORECA, turizm sektörünü tedarikçilerle buluşturdu. Yurtdışı ve Türkiye'nin önemli turizm yörelerindeki otellerin satın alma sorumluları, yöneticileri ve işletme sahipleri, üretici firma temsilcileriyle ikili görüşmerle sezon öncesi tüm ihtiyaçlarını karşılama imkanı buldu. Benzer fuarların dışında ilk kez HORECA'da "atölye" çalışmaları yapıldı. Atölyelerde ünlü isimler turizm ve gastronomi ile ilgili sektörün hem nabzını tuttu hem de yeni yol haritası sundu. 17 ülkeden 40 şefin jüri üyeliğini yaptığı lezzet yarışmaları ise Ege mutfağını görücüye çıkardı.
HORECA "ARACIYI" ORTADAN KALDIRDI
Türkiye Otelciler Federasyonu Başkan Yardımcısı ve ETİK Başkanı Mehmet İşler, HORECA'nın turizmcinin tedarik ürünlerini satın almada "kolaylaştırıcı model" üstlendiğini söyledi. İşler "HORECA öncesinde sektör ihtiyaç duyduğu ürünleri almak için şehir dışına gidiyordu biz üreticiyi onların ayağına getirdik. Turizmci ile tedarikçi arasındaki aracıları ortadan kaldırdık. Bu sayede cebimizdeki paranın da kendi kentimize ve kentimizdeki firmalara kalmasını sağladık" dedi.
TURİST GETİREN FUAR
HORECA'yı "Yurtdışına turist gönderen değil yurtdışından turist getiren" bir fuar mantığıyla hayata geçirdiklerine dikkat çeken İşler "Bu fuar beklentimizden çok daha fazlasını karşıladı. Başlangıçta 8 bin metrekarelik olarak düşündüğümüz stant alanımızı, gelen talepler doğrultusunda 12 bin metrekareye çıkardık. Seneye daha da fazlası olacak. Gelen katılımcılar, şimdiden önümüzdeki yıl için HORECA Fuarı’nda yerlerini ayırtmak üzere bizden söz aldı. Biz de bu talepler doğrultusunda gelecek sene fuarı, iki buçuk katına çıkarmayı umuyoruz" diye konuştu.
EN GÜZELİ
GL Platform Genel Müdürü Gül Ceylan, HORECA'nın fuarların "en güzeli" olduğunu söyledi. Ceylan, “Hedefimiz turizm ve onun ayrılmaz parçası gastronomi de işletmelerin yüzde 100 kaliteli hizmet verebilmesi için en uygun koşullarda alımlarını yapabilmelerini sağlamaktı. Bunu başardık, böylece turizmci 2019 sezonuna çok daha öncesinden hazırlanabilme imkanına kavuştu. Turizmde başarıyı insanlara en iyi hizmeti vererek sağlarsınız. İnanıyoruz ki HORECA, iyi hizmetin sırrını tüm katılımcılarına verdi” dedi.
Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Yorumlar
Kalan Karakter: