Her 6 kişiden biri migren hastası
Türkiye’de her 6 kişiden biri migren ile mücadele ediyor. 22 Temmuz Dünya Beyin Gününün bu yıl ki teması “Migren’’ olarak belirlendi. Çeşitli aktivitelerle migren konusunda farkındalığın arttırılmaya çalışıldığı bu gün kapsamında Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Nöroloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Figen Gökçay damigren konusunda uyarılarda bulundu.
Yayınlanma :
22.07.2019 11:22
Güncelleme :
22.07.2019 11:22


Nörolojik hastalıklar listesinde ilk sırada
Migren’in dünyada en sık görülen nörolojik hastalık olduğunu söyleyen Prof. Dr. Gökçay, ‘‘Yaşam kalitesini olumsuz etkileyen, iş gücü ve iş günü kaybına neden olan Migren dünyada her 7 kişiden birinde; ülkemizde her 6 kişiden birinde görülen bir hastalık. Açlık, stres, uykusuzluk, aşırı uyku, lodos, kadınlarda mensturasyon gibi nedenler migren ataklarını tetikler. Çocuklarda da migren baş ağrıları olabilir. Bu ağrılar çocukların okul aktivitelerini engelleyebilir’’ dedi.
‘‘ Hacamat ’’ bir tedavi yöntemi değil
Hastaların yaşam biçimlerinde bazı düzenlemelerle ve tedavi ile migren ataklarının kontrol altına alabileceğini belirten Prof. Dr. Gökçay, “Migren hastalarına atak ve önleyici tedavilerle daha kaliteli bir yaşam sağlanabilir.Tıbbi, bazı girişimsel ve davranışsal tedaviler etkili olurken, hacamat veya migren cerrahisi gibi yöntemlerin bugün tedavide etkinliğinin kanıtı bulunmamaktadır’’ diye konuştu.
Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Nöroloji Anabilim Dalı Baş Ağrısı Polikliniği’nin 40 yılı aşkın süredir hastalara hizmet verdiğini belirten Prof. Dr. Gökçay, “Baş ağrısının hafife alınmaması gerekiyor hastalar öncelikle mutlaka bir aile hekimine ve gerektiğinde bir nöroloji uzmanına başvurmayı ihmal etmemeliler’’ uyarısında bulundu.
Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Yorumlar
Kalan Karakter: