Genç Memur-Sen İzmir İl Başkanı Enes Sabancı, Kamu Görevlileri Hakem Heyeti süreci üzerinden Memur Sen’e yönelik eleştirilere cevap verdi.
İl Başkanı Enes Sabancı’nın ‘Hakem Kurulu’ sürecine ilişkin değerlendirmesi:
“Son günlerde Kamu Görevlileri Hakem Heyeti süreci üzerinden Memur Sen’e yönelik eleştiriler gündeme gelmektedir. Ancak unutulmamalıdır ki toplu sözleşme masasında uzlaşma sağlanamadığında devreye giren bu mekanizma, her ne kadar yasal bir zorunluluk olsa da geçmiş tecrübeler göstermektedir ki çoğu zaman kamu işveren tarafının ağırlıklı olduğu bir yapıya sahiptir. Bu durum, kararların çoğunlukla Kamu İşvereni’nin teklifine yakın şekillenmesine yol açmaktadır.
Memur Sen olarak tavrımız, üyelerimizin iradesine ve sendikal duruşumuza dayanır. Bizim için önemli olan sadece masada oturmak değil, masaya hangi şartlarda oturduğumuzdur. Hakem Heyeti’ne üye göndermek ya da göndermemek, her dönemin şartlarına göre stratejik bir tercihtir. Burada asıl amaç, üyelerimizin hakkını en güçlü şekilde savunacak pozisyonu almaktır.
Geçmiş toplu sözleşme dönemlerinde büyük mücadelelerle elde ettiğimiz kazanımlar, bu kararlı duruşun sonucudur. Memur Sen hiçbir zaman hakkını masada bırakmamış, hiçbir kazanımını heba etmemiştir. Bugün de Hakem Heyeti sürecine dair alınan her karar, aynı hassasiyetle, kazanımlarımızı koruma ve yeni haklar elde etme hedefiyle atılmaktadır.
Kamuoyunun bilmesi gereken şudur: Memur Sen, günü kurtarmak için değil, uzun vadeli kazanımları güvence altına almak için hareket eder. Eleştiriler ne olursa olsun, sendikamızın önceliği her zaman üyelerimizin hakkı ve geleceğidir. Bu yüzden atılan her adım, tartışmalardan değil, hakkın ve emeğin tarafında olmaktan beslenmektedir.
Son olarak, tüm bu durumlar herkes tarafından bilinirken, Memur Sen’e yönelik -bugüne kadar Memur Sen’in kazanımlarının yanından dahi geçebilecek kazanım elde edemeyenler tarafından söylenen- cümleler Ziya Paşa’nın şu cümlelerini akıllara getirmektedir;
‘Âyînesi iştir kişinin lâfa bakılmaz,
Şahsın görünür rütbe-i aklı eserinde!’
Kurulduğu günden bugüne memurların çıkarlarını gözeten sendikamız bugün de yarın da aynı yerde, memurların yanında olmaya devam edecektir.”
Yorumlar
Kalan Karakter: