GELECEĞİN BİLİŞİMCİLERİ BU KURSTA YETİŞECEK
Geleceğin dili olarak kabul edilen robotik kodlamayı ve gelişen bilişim dünyasını öğrencilerin genç yaşta öğrenmesi ve gelecekte bu alanda söz sahibi olmalarını amaçlayan Gaziemir Belediyesi’nin, Cevdet İnci Eğitim Vakfı’nın desteğiyle düzenleyeceği Robotik Kodlama ve Yazılım Eğitimi başlıyor
Yayınlanma :
13.12.2019 11:08
Güncelleme :
13.12.2019 11:08


Teknolojiyi tüketen değil, teknoloji üreten bir nesil yetişmesini sağlamak ve gençlerin, geleceğin mesleklerine hazır hale gelmesine katkı koymak amacıyla Gaziemir Belediyesi ile Cevdet İnci Eğitim Vakfı işbirliğinde düzenlenecek kurstan 9. ve 10. sınıf öğrencileri faydalanabilecek. Kayıtları başlayan kurstan yararlanmak isteyen öğrenciler, Gazi Mahallesi Cumhuriyet Semt Evi’ne giderek başvuru yapabilecek, kurs hakkında detaylı bilgi alabilecek. Kursa katılmak için başvuru yapan öğrencilere sınav ve mülakat yapılacak. Sınavlarda başarı gösteren öğrenciler, eğitime katılmaya hak kazanacak.
Cevdet İnci Eğitim Vakfı’nın desteğiyle düzenlenecek bu eğitimler, Inova Think Bilişim Teknolojileri ve Organizasyon firmasının bilgisayar mühendisleri tarafından verilecek. Her pazartesi günü düzenlenecek kurs, 6 ay sürecek. Eğitime katılan öğrencilerin gelişimlerini takip etmek için belirli aralıklarla sınav yapılacak. Kurs sonunda öğrencilerin tasarımları Cevdet İnci Eğitim Vakfı tarafından düzenlenecek sergilerle beğeniye sunulacak. Bu tasarımlar, teknoloji yarışmalarına da gönderilecek.
Temel teknoloji eğitimi
Gaziemir Belediyesi; 4., 5. ve 6. sınıf öğrencilerine de Robotik Kodlama ve Yazılım Eğitimi verecek. Öğrencilerin küçük yaşta bilişim dünyasına adım atıp temel teknoloji eğitimi almalarını sağlamak amacıyla düzenlenecek eğitim, üç farklı grupta düzenlenecek. 4., 5. ve 6. sınıflara yönelik bu eğitimler, belediye bünyesinde görev yapan ve Inokids ile Türkiye Bilişim Derneği’nin düzenlediği Robotik Kodlama Eğitmen Eğitimi’ni başarıyla tamamlayan öğretmenler tarafından verilecek.
Robotik kodlama nedir?
Robotik kodlama; elektronik devreler aracılığıyla kodlama dilleri kullanılarak robotun tasarımı, bileşenlerinin bir araya getirilmesi, yazılım programının hazırlanması ve yüklenmesi işlemidir. Robotik sistemin belirli şartlarda çalışması için mekanizmaların tasarlanması, bunların kontrollerinin gerçekleştirilmesi için elektronik donanımların eklenmesi ve dijital ortamda kontrol edilebilmeleri için birçok mühendislik dalının bir arada çalışması gerekmektedir.
Birçok mühendislik disiplinini kapsayan Robotik Kodlama ve Yazılım Eğitimi ile çocuklar; analitik düşünme, problem çözme, olaylar ve durumlar arasındaki ilişkileri görebilme, yaratıcı düşünme, makinelerin çalışma mantığını kavrama gibi beceriler kazanacak.
Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Yorumlar
Kalan Karakter: